POZIV NA ČAJ

Milion rubalja onome ko uhvati jetija

"Jetimanija" je počela na području Gornaje Šorije prije godinu dana kada je administracija kemerovske oblasti saopštila da su lokalni lovci vidjeli u čovjekoliko biće prekriveno dlakom visoko oko dva metra.
74 pregleda 0 komentar(a)
Sibir, Foto: Wikipedia
Sibir, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 09.02.2011. 19:54h

Stanovnici Kuzbasa pokrenuli su potragu za jetijem, a guverner te sibirske regije Aman Tuljejev ponudio je nagradu od milion rubalja onome ko ga dovede kod njega na čaj, javio je ruski radio Glas Rusije.

Da ovdje nema mjesta šali pokazuje i činjenica da je u Kuzbasu uveden kao službeni praznik "Dan snježnog čovjeka". "Jetimanija" je počela na području Gornaje Šorije prije godinu dana kada je administracija kemerovske oblasti saopštila da su lokalni lovci vidjeli u čovjekoliko biće prekriveno dlakom visoko oko dva metra. Novinari su "potrčali" kod antropologa koji su se samo nasmijali na priče o jetiju u Sibiru. Međutim, Sarajevo x piše da marketinški stručnjaci smatraju priču o jetiju odličnim potezom za promociju turizma. U parkovima Kuzbasa podižu se spomenici jetiju, a čini se i da stanovnici Kuzbasa iskreno vjeruju da će guverner i jeti zajedno popiti čaj.

Preporučujemo za Vas