Hladno pivo: Kad Gibo čuje pjesme neće moći da spava

Album će biti će raznolik, šaren. Svi muzički pravci biće zastupljeni sa bar po jednom pjesmom. Biće dosta optimističniji od prošlog albuma, a posvećen je onima sa drugačijom frizurom, jaknom, stavovima i pogledima
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2011. 12:22h

Hladno pivo se iz Zagreba preselilo u šumska bespuća blizu Plitvica da u miru pripremi materijal za dugoočekivani novi album.

U idiličnom zimskom ambijentu Jelovog klanca kod Rakovice, okruženi samo prirodom, marljivo sviraju i glancaju pjesme za osmi album, još bezimen, koji izlazi 16. aprila.

Ekipa portala Index ih je posjetila i provjerila kako će zvučati neki budući hitovi koje ćemo, sasvim sigurno, uskoro svi pjevušiti.

"Album će biti će raznolik, šaren. Svi muzički pravci biće zastupljeni sa bar po jednom pjesmom. Biće dosta optimističniji od prošlog albuma, biće više smijeha i zezancije, ali i par ozbiljnijih pjesama. Što se tematike tiče, pretežno je autsajderska, o ljudima koji u svojim mjestima i gradovima po nečemu strče.

Posvećen je onima sa drugačijom frizurom, jaknom, stavovima i pogledima. Vratili smo se na marginalce. Malo će se i politika pominjati, ali ne toliko direktno. Nije nam bilo u planu da napravimo nekakvu angažovanu pjesmu o društvu, nego pjevamo o manje više jednom čovjeku i njegovim problemima da se snađe u društvu", ispričao je Mile portalu index.hr.

Pivo je zadržalo prepoznatljiv zvuk, a biće i novosti.

"Ima različitih stilova, ali kroz većinu pjesama se provlači naš zvuk. Čak smo napravili i pomake u etno, imamo i world music po prvi put, tako da Gibo poslije tog našeg izleta više neće moći mirno da spava", smije se Mile.

Album sa najmanje 12 pjesama, izlazi 16. aprila, “ako ne bude velikih turbulencija u svijetu, taj rat u Iraku i Obama...".

Okruženi konjima, mačkama, ali, nadaju se, ne i divljim zvijerima, članovi benda su našli sasvim dovoljno mira za posao, čak i previše.

"Slab je signal, a niko nema preveliku želju da dolazi ovamo, tako da imamo priliku da budemo sami sa našim pjesmama. Svi su nas pustili na miru, i više no što smo očekivali", kaže Mile. "Meni se dogodilo da me niko nije zvao cijeli dan, pa se brinem, imam li uopšte prijatelja. Po povratku ćemo neka prijateljstva morati preispitati", šali se Suba.

Gradski momci, život za stalno u osami ne mogu da zamisle. Vrijeme između probi krate šetnjama i zimskim radostima, a za logistiku se, kao i uvijek, brine Tyson.

"Osim svirke, pokušavamo da shvatimo koje su prednosti digitalne televizije, ali nam baš ne ide jer je signal loš. Pogledamo koju utakmicu, malo hodamo, uživamo u kuhinji koju nam priprema Tyson, fino nas hrani", hvale ga momci.

Nove pjesme, piše Index, zvuče odlično, standardno žestoko i energično. Objasnili su i zašto su fanove pustili da skoro četiri godine čekaju novi materijal.

"Radimo po principu on/off, kada izdamo album, onda samo sviramo, isključimo prekidač za rad na novim pjesmama, teško je to paralelno postići. A i ne žurimo, čekamo da se skupi 12 nama dobrih pjesama i onda to ide", kaže Mile, i zaključuje: "Nemamo kome više da se dokazujemo. Da izdamo i najgori album na svijetu, i dalje ćemo svirati. Ali to sigurno nećemo uraditi, jer hoćemo da i nama bude gušt".

Galerija

Bonus video: