Megan i Hari dobili svoje pivo

U čast angloameričkog kraljevskog vjenčanja stručnjaci iz vindsorske pivare dizajnirali su posebnu bocu na čijoj su površini ukomponovana obilježja zastava Velike Britanije i SAD-a
75 pregleda 0 komentar(a)
Princ Hari i Megan markl, Foto: Reuters
Princ Hari i Megan markl, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.03.2018. 09:49h

Vlasnici pivare u Windsoru, britanskom gradu u kojem će se u maju vjenčati princ Harry i Meghan Markle vjeruju da su proizveli savršeno “kraljevsko pivo” kojim će uveličati proslavu tog događaja.

Svijetlo pivo pod nazivom “Harry & Meghan’s Windsor Knot” spoj je američkih i britanskih vrsta hmelja, od kojih se neke uzgajaju na kraljevskim farmama blizu vindsorskog dvorca, i profinjenog šampanjskog kvasca.

“Spajanjem spomenutih sastojaka nastalo je novo svijetlo pivo – mlado, osvježavajuće i puno karaktera”, stoji u saopštenju Pivare Windsor & Eton koja je ograničenu količinu piva lansirala u srijedu. Kompanija, koja dugoročno planira “učiniti Windsor prepoznatljivijim po pivu nego po bilo kom drugom obilježju”, svoj prvi “Windsor Knot” proizvela je 2011. povodom vjenčanja Harryjevg brata Williama i Kate Middleton.

U čast angloameričkog kraljevskog vjenčanja stručnjaci iz vindsorske pivare dizajnirali su posebnu bocu na čijoj su površini ukomponovana obilježja zastava Velike Britanije i SAD-a. Na zastavi su isprepleteni i simboli za muški i ženski rod koji “odražavaju snagu i međusobnu podršku mladog para”, stoji u saopštenju pivare. Harry i Meghan vjenčaće se u 19. majau kapeli svetoga George-a u dvorcu Windsor, prenosi agencija Hina.

Bonus video: