Ekrem: U Njujorku ću biti 5 puta duplo popularan!

Sada sam još više popularan. Napravio sam devet koncerta. Bio sam u Novi Pazar, Sloveniji, u Srbiji. Honorar je porastao za tri put više.
84 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2011. 17:22h

Zvijezda Amerike i Kanade, legendarni Ekrem Jevrić, uoči povratka u Njujork iz kojeg je krenuo putem planetarne slave, za Vijesti demantuje da je pao na psihotestu za ulazak u Dvor i tvrdi da će ga u rijaliti opet odvući jedino honorar od 100.000 eura.

Sa najpoznatijim Plavljaninom na svijetu razgovarali smo tokom njegove posjete rodbini u Podgorici, kod koje je svratio nakom obilaska majke u rodnom gradu, a uoči odlaska na nastupe u BiH i Švajcarskoj. Ekipu Vijesti dočekao je u svom prepoznatljivom gospodskom stajlingu, sa neizbježnim “Dolce & Gabbana” naočarama za sunce na čelu, u odijelu i kravati.

Nakon upoznavanja s rodbinom u njihovoj porodičnoj kući u Podgorici, Ekrem, umoran od brojnih obaveza koje ima od napuštanja Farme, vraća se na kauč, u poluležeći položaj, i predano odgovara na pitanja novinara. Za početak demantuje pisanje srpskih tabloida da je imao namjeru da bude učesnik rijalitija Dvor i da su ga u tome spriječili psiholozi.

“Nema teoretske šanse da odem, jer sam im tražio 100 hiljada eura u kešu da mi platu, pa da idem poslije tamo. Ostaviću cigare i sve. Čujem da su me reklamirali u novine kako ću da idem, ali to nije istina. Neću više da idem. Nije tačna ta priča, da nisam prošao psiho test. Neću da pravim šou za Dvor”

• Za rijaliti šou Farma, rekli ste da ste se rado prihvatili učešća. Zašto je drugačija priča za Dvor?

“Ja sam tražio im pare, da daju, ali su mi oni plaćali nedjeljno. Nisam bio zainteresovan na Farmi, ali me je natjeralo neko društvo i bio sam tri mjeseca i 18 dana. Mogu vam kazati da mi je bilo mnogo teško. Razdvojio sam se od porodice to je bilo nambr van (*), prvo. Drugo bilo je svega, uvijek sam ostajao bez cigareta, pa i hrana... bio sam jedini musliman, pa je bilo slabo hrane za mene”.

Pravio sam razne šouve da budem interesantan narodu

• Koja je bolja ekipa, sa Dvora ili ona sa Farme?

“Bolja je ekipa sa Farme, nego ova sa Dvora. Bolje je bilo da gledaš nas dva minuta, nego njih dva sata. Mi smo bili zanimljiviji, pravili smo šouve”.

• Da li ste imali strategiju na Farmi? Odnosno, da li vas je neko naučio šta ćete da radite ili ste činili ono što ste htjeli?

“Ja sam radio ono što sam htio. Niko me nije ništa učio, niti govorio što ću da radim. Pravio sam razne šouve da budem interesantan narodu”.

• S kim ste uspostavili dobru komunikaciju i da li ste se danas čuli sa nekim od rijaliti kolega?

Vendi je najljepša, najiteligentnija, najpametnija

“Ne čujem se sa njom, a to je bila Vesna Vukilić Vendi. Ona mi je bila dobra prijateljica i ja njojzin prijatelj. Lijepo smo se slagali kao da smo bili muž i žena, samo što ništa nismo imali od ljubavi, to je i tako ostalo. Ja porodičan i ona porodična i nijesmo htjeli ništa to da ometamo i da silujemo jedno drugoga, nego smo prihvatili da pravimo šouve”.

• Zašto ste baš nju odabrali?

“Odabrao sam nju zato što je bila najljepša, najiteligentnija, najpametnija, sve sam to povezao, samo sam sa njom jedino mogao da pravim šouve”.

(Za većinu šouova, Ekrem je nakon izlaska sa Farme okrivio alkohol. Da je, ipak, i prije rijaliti avanture bio svjestan pogubnog dejstva ovog poroka pokazuju stihovi jednog od njegovih ranijih hitova: Hoj kafano, hoj kafano, grom u tebe puko, jedva sam se živ iz tebe izvuko.)

Bio sam pjan čovjek i nisam znao za sebe

•Kada ste pravili, kako kažete, šouve sa Vendijom, vi ste se uvijek obraćali kamerama kako biste pozdravili Igbalu. Da li ste joj se tako pravdali ili ste prosto osjećali potrebu da joj se svaki dan obraćate?

“Uradio sam jednu veliku sramotu i želio sam da se opravdam kod moje žene Igbale, jer sam vidio šta sam radio. Sve ne dobro. Bio sam pjan čovjek i nisam znao za sebe. I kada sam vidio šta sam uradio, došlo mi je sebe da pojedem, bilo mi je krivo, pa sam par puta navaljivao, Igbali da vidi da mi ne zamjeri i govorio „Igbala, ne zamjeri mi, ovo je samo šou“ i sve tako”.

(Tih dana, Igbala je preko okeana poručila suprugu da pazi šta radi jer ako je šou, nije muvi *)

• Bila je veoma ljuta, ali ste po izlasku vi opet srećni i zajedno. Šta je bio njen prvi komentar?

“Pa rekla mi je šta si ono radio, jer znam da si ti pošten čovjek. Ja sam joj rekao izvini bio sam pijan, nisam znao ništa za sebe i morao sam to da napravim. Ona mi je oprostila, rekla nema problema, zasramio si svija. Ali šta ću, tako mi se desilo i šta da radim i zdravo”.

• Bili ste popularni prije ulaska, sada još više. Imate li koristi od toga. Da li su vas zvali za snimanje reklama, na koncerte?

“Sada sam još više popularan. Napravio sam devet koncerta. Bio sam u Novi Pazar, Sloveniji, u Srbiji. Honorar je porastao za tri put više”.

• Kako je živjeti u Njujorku?

Igbala, Igbala, srce si mi dala

“U Njujorku je dobro raditi. U Njujorku ću biti pet puta duplo popularan. Ako ti samo zapjevam samo jednu strofu ima da mi baciš sto dolara i tako. Razumiješ”.

• Koja vam je pjesma najdraža?

“Najdraža mi je ona pjesma koju pjevam Igbali: Igbala, Igbala, srce si mi dala. Narod voli tu pjesmu.

(Tokom tri mjeseca Farme gledali smo veoma dinamičan odnos Vendija i Ekrema. Ipak, i to se izgleda može pripisati dejstvu alkohola...)”.

• Kako se ponašate kada ste sami sa Igbalom kod kuće?

“Kada sam kući sa Igbalom vrlo sam dobar i simpatičan i čisto ti je milo da sjediš sa mnom. Širokogrudan sam i znam da lijepo pričam sa ljudima, koji dođu da me vide. U Njujorku sada kada dođem imaju da me dočekaju sa onim dobrim autom (limuzinom) i da ćemo ići na pečenje”.

• Šta su vam rekli sinovi, majka? Da li su vam nešto zamjerili?

“Moja djeca pričaju moj jezik. Ne znaju sto posto naš jezik, ali osnovno razumiju. Oni su završili škole, po 12 razreda, vrlo su pametni. Oni su mi rekli da je to šou, i da je to šou. Majka mi je zamjerila što sam bio sa Vendijom”.

(Tokom posjete Jevrićima uvjerili smo se da je Ekrem zaista širokogrud i da zna lijepo da priča sa ljudima, koji dođu da ga vide. Ostaje nam samo da mu poželimo još mnogo kuća-poso hitova, još mnogo modnih angažmana, dobro plaćenih rijalitija, da ubrzo oženi sinove i tako.)

Pozdrav od gazdine žene

• Da li biste učestvovali u šou Parovi sa Igbalom?

“Sa Igbalom da nam plate unaprijed, ništa obećane pare”.

• Da li su vam isplatili honorar sa Farme?

“Isplatili su mi ono što je bilo nedjeljno. To sam potrošio odavno. Nema tu para mnogo, nemoj za.ebavati. Šta je to 10 i po hiljada eura”.

• Da li ste se nadali pobjedi?

“Nadao sam se pobjedi. Kad smo god imali žurku, svi mi kažu da sam veri gud (*), pozdravljala me je i me gazdina žena Pinka Milica (Mitrović)”.

Pjevao bi sa Jovanom ili Bokijem

Autor megahita “Kuća poso” neće dugo boraviti kod kuće u Njujorku. Razlog je poso: već za 17 dana vraća se u Crnu Goru, a najavljuje koncerte u Ljubljani 25. i 26. februara. Nove pjesme još neće snimati, već će promovisati aktuelne kojih ima desetak.

• Sa kojom od učesnica Farme biste snimili duet?

“Sa Jovanom (Pajić). Ona mi je simpatična, lijepa, uvijek me je voljela, poštovala i dobra je pjevačica”.

• A, sa Bokijem 13?

“Bi, hiljadu puta snimio. On je ostao dobar čovjek. On se pravi žensko, a zapravo je muško. Isto sam bio u šoku kada je ušla Marija Šerifović jer sam mislio da je muško, a onda su mi rekli no (*), no, ona je žensko. Mi smo nastavili priču, počela je da se smije kada sam joj rekao da je muško. Rekao sam da lijepo pjeva”.

Trijezan beba, pijan ništa ne zna

• Tokom Farme ste često pričali o seksu, a to vam je Igbala zamjerila.

“Kad sam trijazan ja sam ti ka beba, kad sam pijan, ništa ne znam. Pričao sam o seksu, a imao sam i sastanak, da održim predavanja o seksu. Oni su sve znali, a bili su hepi (*) što sam im pričao. Sve sam im pričao o istini”

• Da li se čujete sa Vendi?

“Izgubili smo brojeve telefona”

• Ili vam je Igbala zabranila da se čujete sa njom?

“Pa... moja žena ne voli Vendija”.

*OBJAŠENJENJA: nambr van (number one) - broj jedan, muvi (movie) - film, no (no) - ne, veri gud (very good) - vrlo dobar, hepi (happy) – srećan

Bonus video: