Oglas amerikanca koji prodaje "gomilu smeća pod imenom Yugo"

U oglasu opisuje kako je "vrijednost Yuga trajna jednako kao i vrijednost kuća u predgrađima Alabame".
134 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2011. 12:31h

Na američkoj stranici koja je namijenjena oglasima ("Kraiglist") nedavno je osvanuo oglas za prodaju automobila. Čovjek koji prodaje svoj automobil je iz Kalifornije, a u oglasu je iskreno napisao da prodaje "gomilu smeća pod imenom Yugo". Kaže da ga je dizajnirao retardirani inženjer, a sklopila ga grupa pijanih radnika.

"Njegove karakteristike odgovaraju karakteristikama kolica za samoposlugu. Možete računati da će se motor upaliti svakog jutra isto kao što se možete osloniti na Bernija Medofa (koji je prevario hiljade građana SAD-a)", piše u oglasu, prenosi hrvatski portal 24sata.

U oglasu nastavlja da opisuje kako je "vrijednost Yuga trajna jednako kao i vrijednost kuća u predgrađima Alabame". Naglasio je da je "limenka Coca-Cole izdržljivija od ovog auta".

On je takođe istakao da je automobil prvi put registrovao 1988. godine i da nije imao ni jednu saobraćajnu nesreću. Oglas je završio tvrdnjom da je to "najgori automobil koji bi neko mogao da poželi".

Yugo pripada i filmskoj istoriji

Yugo je izvožen u SAD kasnih osamdesetih. Od tada se nekoliko puta pojavljivao u filmovima. Neki od filmova u kojima se pojavio Yugo su 'Inspektor Gadget', 'Dragnet', 'Ko je ubio Monu?', 'Bowfinger', 'Umri muški 3' i 'Nick and Norah's Infinite Playlist'. Slavni Brus Vilis u trećem nastavku "Umri muški" vješto upravlja Yugom, a u kultnom filmu braće Koen (Ko je ubio Monu?) svi stanovnici malog grada voze Yugo. Vozeći Yugo poginuće i Mona na kobnom skretanju...

Yugo se ne proizvodi od 2008. godine, a ukupno je proizvedeno 794.428 primjeraka, od kojih je oko 140.000 prodatou SAD-u. Projektovala ga je italijanska firma "Fiat" za jugoslovensku "Zastavu".

Bonus video: