Kraljica Elizabeta pozvala unuka i snahu da žive sa njom

Vilijam je odlučan da živi što normalniji život nakon vjenčanja, pa je vjerovatnije da će izabrati manje formalno okruženje od kraljevske rezidencije
115 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2011. 12:42h

Britanska kraljica Elizabeta II (84) pozvala je princa Vilijama (28) i njegovu vjerenicu Kejt Midlton (29), da žive sa njom u Bakingemskoj palati, piše britanski The Sun, navodeći da kraljica želi da mladi par ima siguran dom, u kojem će započeti bračni život.

Upućeni, međutim, navode da će stariji sin princa Čarlsa i Lejdi Dajane sa budućom ženom vjerovatno živjeti u stanu, u manje formalnom okruženju, u blizini jedne od najstarijih londonskih palata Sent Džejms.

Princ Čarls, Vilijamov otac, dozvolio je mladom paru da obnovi jedan od apartmana u tom kompleksu, ukoliko se Vilijam i Kejt odluče za njega kao svoj dom u Londonu.

"Bakingemska palata je opcija, ne samo zato što ima mnogo slobodnog prostora, već i zato što je, sa bezbjedonosne tačke gledišta, to sigurno mjesto za život. Vilijam je odlučan da živi što normalniji život nakon vjenčanja, što izbor Sent Džejms palate čini vjerovatnijim”, prenosi britanski "The Sun" navode izvora bliskog kraljevskoj porodici.

"Bakingemska palata je prepuna osoblja koje vodi domaćinstvo i nije baš mirno mjesto za život."

Do vjenčanja, 29. aprila, Vilijam i Kejt će i dalje živjeti u Velsu. Ranije su mediji prenijeli da par ne želi imati sluge.

Vilijam je Kejt zaprosio u oktobru, tokom odmora u Keniji, prstenom svoje pokojne majke, princeze Dajane. Princ je ispoštovao i običaje, pa je tražio saglasnost od Kejtinog oca.

Kejt zvijezda modne revije

Njih dvoje su se upoznali 2001, tokom studija na Univerzitetu Sent Endruz. Prema pisanju lista "Daily Mail", Kejt je Vilijamu zapala za oko na studentskoj modnoj reviji. Kejt, čije je pravo ime Ketrin Elizabeta, bila je glavna zvijezda te revije.

Prve glasine o njenoj vezi sa princom pojavile su se uoči Božića 2003, a prvi put su zajedno fotografisani u martu, 2004, tokom odmora u švajcarskom skijaškom centru Klosters.

Vilijam u početku vezu nije doživljavao ozbiljno, pa Kejt nije bila među zvanicama 2005, na vjenčanju Vilijemovog oca, princa Čarlsa i njegove druge supruge, Kamile Parker Bouls.

Kako će se "obična djevojka" snaći u ulozi princeze

Krajem 2005, njih dvoje su se pojavili zajedno na vjenčanju Vilijamovog bliskog prijatelja Hjua van Katsema. Uslijedilo je njihovo zajedničko pojavljivanje na mnogobrojnim svadbama. Nekoliko mjeseci kasnije, zvanično su se upoznali i Vilijemovi i Kejtini roditelji. Kejt je bila pod pritiskom, jer od početka ove romanse, par je bio pod budnim okom medija. Glasine o vjeridbi su bivale sve češće.

Kejt je angažovala i advokate u sporovima protiv paparaca, koji su joj stalno bili za petama. Uporedo sa Vilijamovim angažmanom u vojsci, ona je bila sve nezadovoljnija, i njih dvoje su raskinuli vezu sredinom 2007.

Pomirili su se nekoliko mjeseci kasnije. U naredne 2,5 godine Britanci su nestrpljivo očekivali najavu kraljevskog vjenčanja. Prošle godine u martu, kada su ga novinari pitali o svadbi, princ je rekao “Moraćete još da sačekate.”

Sada kad je vjenčanje zakazano, ostaje da se vidi kako će se Kejt, “djevojka iz komšiluka”, bez trunke plave krvi, snaći u ulozi princeze.

Galerija

Bonus video: