Leblank: Nijesam glup kao Džoi!

U čuvenoj seriji, Džoi je bio veoma prost i ne previše inteligentan, ljubitelj pica i žena, mada je uvijek uspevao da se izvuče iz problema.
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2011. 12:31h

Glumac Met Leblank (43) proslavio se ulogom Džoija u seriji “Prijatelji”, ali mu je ona osim slave i novca donijela i probleme u komunikaciji sa ljudima. Često ga, u skladu sa likom kojeg je igrao, doživljavaju kao budalu, kaže on.

U čuvenoj seriji, Džoi je bio veoma prost i ne previše inteligentan, ljubitelj pica i žena, mada je uvijek uspevao da se izvuče iz problema. Nije uvijek shvatao šta sagovornik želi da kaže, pa su morali da sa njim pričaju sporije i da ga gledaju u oči dok izgovaraju riječi. Leblank tvrdi da mu se pojedini na isti način obraćaju i u stvarnom životu. Nepoznati ljudi sa njim razgovaraju sa visine i sa čuđenjem, jer misle da je glup kao Džoi, navodi on.

"Uvijek mi govore razgovjetno i polako, kao da ih neću shvatiti ako počnu da pričaju normalno. To što me tako doživljavaju je ponekad i dobro jer mi svi prilaze spuštenog garda, pa mogu da iskoristim prednost u određenim situacijama. Takođe, to što me potpuno poistovjećuju sa likom je svojevrsni kompliment jer znači da sam ga dobro odglumio", rekao je Leblank američkim medijima.

Iako sada tvrdi da nema ništa protiv upoređivanja sa Džoijem, nedavno je, kako izvještavaju tabloidi, na žurci u Londonu prestao da se kontroliše i počeo da se dere na druge goste.

"Nijesam Džoi! Ne usuđujte se da me zovete tako. Mediji su ti koji kažu da sam završio sa Džoiem, pa i vas molim da prestanete da me zovete tako. Želim da ostavim taj period života iza sebe, idem dalje", urlao je tada.

Leblank trenutno igra u kablovskom šou programu "Episodes", priči o fiktivnoj britanskoj seriji čiji se rimejk pravi za američko tržište, a koja dobija sve pohvale kritike. Leblank tu igra samog sebe.

On se u razgovoru za časopis TV Guide osvrnuo na godine nakon Prijatelja tokom kojih se nije pojavljivao u javnosti i istakao da nije bio bespolen od 2006.

"Kad se Džoi završio, nastupilo je čudno vrijeme. Razveo sam se (od glumice Meliše Maknajt), a mojoj ćerki je dijagnostikovano čudno oboljenje mozga. Sad je to prošlo. Ipak, to je bio veoma stresan period za mene", kazao, a zatim i objasnio zašto se nije bavio glumom tih godina:

"Jednostavno, nijesam želio da budem bilo gdje drugo, da bilo šta radim osim da budem tata".

Bonus video: