UBISTVO IZ NEHATA?

Džekson je bio mrtav prije zvanja hitne pomoći

Tužilac Dejvid Volgrin je kazao da postoje dokazi da je Marej, takođe, pokušao da sakrije činjenicu da je slavnom pjevaču dao snažni anestetik "diprivan" kada je tjelohranitelju naložio da pokupi i skloni sav medicinski pribor.
125 pregleda 0 komentar(a)
Majkl Džekson, Foto: Vijesti online
Majkl Džekson, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 27.02.2019. 04:40h

Pop pjevač Majkl Džekson već je bio mrtav kada je njegov kardiolog Konrad Marej pozvao hitnu pomoć, izjavio je tužilac u uvodnoj riječi na pretresu koji je počeo u sudu u Los Anđelesu i od koga zavisi da li će Marej biti optužen za ubistvo iz nehata.

Tužilac Dejvid Volgrin je kazao da postoje dokazi da je Marej, takođe, pokušao da sakrije činjenicu da je slavnom pjevaču dao snažni anestetik "diprivan" kada je tjelohranitelju naložio da pokupi i skloni sav medicinski pribor, prenio je AP.

"Mi ćemo kroz svjedočenja stručnjaka pokazati da je Majkl Džekson umro u spavaćoj sobi prije nego što je stigla hitna pomoć", rekao je Volgrin, dodajući da je Marej čekao najmanje 21 minut prije nego što je pozvao pomoć.

Samoproklamovani kralj popa je umro 25. juna 2009. i tužioci tvrde da mu je Marej ubrizgao smrtonosnu dozu "diprivana" i još nekoliko sedativa u spavaćoj sobi Džeksonove iznajmljene vile.

Tužilac je dodao da je utvrđeno da je Marej Džeksonu davao "diprivan", anestetik koji je namijenjen za upotrebu u bolnici, šest noći sedmično čitava dva mjeseca prije nego što je preminuo.

Marejev advokat Ed Černof nije htio da iznese uvodnu riječ.

Pretresu su prisustovali Džeksonova majka Ketrin, sestra La Toja i brat Džermejn, a ispred sudnice su se okupili njegovi fanovi.