Tara Emad - fotomodel i najbolji đak

Moja mama je Crnogorka iz Danilovgrada. Radila je u austrijskoj ambasadi i prilikom jednog odlaska u Egipat upoznala je mog tatu.
394 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2011. 16:47h

Sedamnaestogodišnja Tara Emad poznato je lice u svijetu afričke mode.

Ova tinejdžerka rođena u Kairu postala je prošle godine Miss Teen Egipta i prva pratilja na izboru za Miss Teen svijeta.

U Tarinim rukama je i lenta Kraljice Afrike, a njeno lice krasi bilborde njenog rodnog Kaira i naslovne strane svjetskih časopisa.

Iako rođenu Egipćanku, Taru sa Crnom Gorom vežu neraskidive veze - njena majka Ljubinka rođena je i odrasla ovdje.

O tome, svojim snovima, uspjesima i planovima, kao i o svojim “dvjema domovinama” Tara je pričala za “Vijesti”.

"Moja mama je Crnogorka iz Danilovgrada. Radila je u austrijskoj ambasadi i prilikom jednog odlaska u Egipat upoznala je mog tatu i ostala tamo. Inače, cijela moja porodica sa mamine strane živi ovdje, zato ja jako često dolazim u Crnu Goru. Ponekad čak ostanem mjesec ili dva, jer se osjećam kao kod kuće" kaže na tečnom crnogorskom Tara Emad.

Pa još najbolja u školi...

Najljepša tinejdžerka Egipta, još kao djevojčica znala je da će jednog dana biti mis. O tome je, kaže, sanjala i taj san joj se ispunio.

Međutim, manekenstvo nije njena jedina preokupacija. Tara se bavi glumom, kik boksom, kung-fuom, a sa drugaricama često igra i fudbal. Takođe, proglašena je nedavno za najboljeg đaka Egipta.

"Jako mi je važno da organizujem svoje vrijeme, jedino tako mogu da ispunim sve obaveze koje me čekaju u jednom danu. A inače, volim da učim, pohađam britansku gimnaziju i uživam u biologiji, matematici i engleskom jeziku", kaže Tara.

"Vjerujem i znam da je unutrašnja ljepota najvažnija. Ovo što je napolju sa godinama će proći. Ako si lijep iznutra i ako imaš veliko srce i ako si pametan, po meni je to veće blago nego spoljašnja ljepota. Zato mi je bitna škola i veoma mi je važno da budem dobar đak. Trudim se da budem prema ljudima fina, ljubazna i dobra, da me oni vole zato što sam dobra iznutra, a ne zato što sam lijepa, a možda glupa"

Bonus video: