Zsa Zsa Gabor u bolnici zbog amputacije

Gabor je godinama u invalidskim kolicima, nakon što joj je zdravlje ozbiljno narušeno u udesu 2002. godine. Tri godine kasnije je doživjela moždani udar
68 pregleda 0 komentar(a)
Gabora, Foto: Wikipedia
Gabora, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 03.01.2011. 11:58h
Slavna glumica Zsa Zsa Gabor, u nedjelju je smještena u bolnicu gdje će joj biti amputirana desna noga zbog gangrene koja prijet da se proširi.
Nakon pregleda, doktori su utvrdili "Doktori su pregledali glumicu i utvrdili da gangrena napreduja zbog čega će joj morati amputirati dio noge. Ukoliko to ne urade, mogla bi izgubiti život", rekao je publicist John Blanchette.
Gabor je smještena u medicinskom centru Ronald Reagan u Los Angelesu. Njen muž prince Frederic von Anhalt uz nju je sve vrijeme.
Devedesettrogodišnja glumica slumila je kuk u julu, nakon čega je nekoliko puta bila u bolnici zbog oticanja noge i ugrušaka u krvi. U augustu je bila u kritičnom stsanju pa je tražila svećenika za posljednju molitvu. Uspjela se oporaviti i vratiti kući.
Gabor se već niz godina kreće u invalidskim kolicima, nakon što je zdravlje ozbiljno narušeno u udesu 2002. godine, a tri godine poslije doživjela je moždani udar.

Glumica Zsa Zsa Gabor (93) je smještena u bolnicu gdje će joj biti amputirana desna noga. Nakon pregleda, doktori su utvrdili da gangrena napreduje, zbog čega je amputacija noge ispod koljena obavezna.

"Ukoliko to ne urade, mogla bi izgubiti život", rekao je njen zastupnik.Gabor je smještena u medicinskom centru "Ronald Regan" u Los Anđelesu. Njen muž prince Frederik von Anhalt je stalno uz nju.

Glumica je slomila kuk u julu, nakon čega je nekoliko puta bila u bolnici zbog oticanja noge i ugrušaka u krvi. U avgustu je bila u kritičnom stanju pa je tražila sveštenika za posljednju molitvu. Ipak se uspjela oporaviti i vratiti kući.

Gabor je godinama u invalidskim kolicima, nakon što joj je zdravlje ozbiljno narušeno u udesu 2002. godine. Sudar se dogodio kada je automobil u kojem je glumica bila udario u stub rasvjete na Sunset bulevaru, u Los Anđelesu. Tri godine kasnije je doživjela moždani udar.

Porijeklom iz Mađarske, druga od tri slavene Gabor sestre, glumica je poznata i po mnogim brakovima. Jedan od njenih muževa je dobitnik Oskara, gkumac George Sanders.

Bonus video: