Gradonačelnika najavili muzikom iz Star Wars-a, pa podnijeli ostavke

Grekova je za lokalne medije kazala da nije znala da je muzika iz poznatog holivudskog blokbastera, te da je muzičku temu izabrala jer joj je "zvučala moderno"
3857 pregleda 0 komentar(a)
Dart Vejder (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Dart Vejder (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Zvaničnici Belgoroda, grada na zapadu Rusije, podnijeli su ostavke samo dan nakon svečane zakletve novog gradonačelnika Jurija Galduna.

Ljudmila Grekova, direktorica gradskog kulturnog centra i nekoliko njenih kolega podnijelo je ostavke jer su prilikom svečane zakletve, Galduna najavili muzikom iz popularne filmske franšize "Star wars" (Ratovi zvijezda).

Video ceremonije je brzo postao viralan, a Galdun se brzo našao na meti šala u kojima su ga poredili sa čuvenim likom iz filmskog serijala Dartom Vejderom.

Grekova je za lokalne medije kazala da nije znala da je muzika iz poznatog holivudskog blokbastera, te da je muzičku temu izabrala jer joj je "zvučala moderno".

"Nejvjerovatno! Još ja uvijek govorim svojim ljudima da se klone stranih stvari, i ovo mi se desi. Zaista propust", kazala je sada već bivša direktorica kulturnog centra.

Prema zvaničnom sajtu ovog ruskog grada ostavke su podnijeli i Andrej Miškov, zamjenik gradonačelnika, kao i Vladimir Merzilkin, šef kabineta gradonačelnika.

Bonus video: