O njenom stilu se već priča: Ko je Jelena, nova prva dama Ukrajine?

Jelena i Volodimir su u braku od 2003. godine. Imaju četrnaestogodišnju ćerku Aleksandru i šestogodišnjeg sina Kirila.
8200 pregleda 1 komentar(a)
Bračni par Zelenski, Foto: Sergei Grits/Beta
Bračni par Zelenski, Foto: Sergei Grits/Beta
Ažurirano: 30.04.2019. 12:53h

Nakon što je pobjedu na predsjedničkim izborima u odnio glumac Volodimir Zelenski, pažnja javnosti u Ukrajini i Rusiji prešla je na novu prvu damu Ukrajine, Jelenu Zelenski.

Volodimir i Jelena Zelenski rođeni su u gradu Krivi Rog, na jugu Ukrajine. Pohađali su istu školu, ali se nijesu poznavali kao djeca.

„Nikada nisam imao problema sa djevojkama. I odjednom, tako tvrd orah! Želio sam da je osvojim i ta osjećanja su se razvila u ljubav“, ispričao je Zelenski.

Jelena je studirala građevinarstvo na Nacionalnom univerzitetu u Kriviju, dok je Volodimir studirao pravo na Ekonomskom institutu u istom gradu, piše portal heavy.com.

Volodimir je osam godina čekao da je zaprosi

Jelena nije nikada radila u struci, već je karijeru izgradila u šou biznisu i prvenstveno je javnosti poznata kao pisac scenarija u studiju „Kvartal 95“, koji je početkom 2000-tih osnovao Zelenski sa svojim kolegama, piše 24-my.info.

Jelena i Volodimir su u braku od 2003. godine. Volodimir je osam godina čekao pravi trenutak da je zaprosi, a sada imaju četrnaestogodišnju ćerku Aleksandru i šestogodišnjeg sina Kirila.

Jelena Zelenski biće najmlađa prva dama u istoriji Ukrajine, budući da ima samo 41 godinu. Od njenih prethodnica, ne razlikuju je samo godine, već i stil oblačenja, navode portali.

Dizajner Andrej Tiščenko, koji je radio kod Volodimira Zelenskog i poznaje Jelenu, rekao je za RT, da Jelena preferira „klasičniji“ izgled, za razliku od, na primjer, Marije Porošenko, supruge Petra Porošenka.

Jelena Zelenski je priznala da je u početku, kako je rekla – agresivno reagovala na vijesti o kandidaturi muža za mjesto predsjednika Ukrajine. Ubrzo je odlučila da podrži supruga i sve više se pojavljivala u njegovom štabu u kampanji i u javnosti.

„Bila sam otvoreno protiv toga u početku. Zato što je ovo veoma težak projekat, ne projekat, novi pravac u životu. Pokušavala sam da zaštitim muža“, rekla je za ICTV.

Prema poreskoj prijavi Volodimira Zelenskog, njegova supruga vlasnik je 0,01 odsto studija „Kvartal 95“. Takođe, posjeduje 25 odsto preduzeća za proizvodnju konzervirane ribe „Selari fiš“.

Nova prva dama posjeduje dva stana u Kijevu i na Krimu, ukupne površine 413,8 kvadratnih metara, i dva nestambena objekta u Kijevu od 643,7 kvadratnih metara. Pored toga, Jelena i Volodimir iznajmljuju stan u Velikoj Britaniji.

Bonus video: