Humanitarni koncerti za sedmogodišnjeg Miroslava iz Nikšića

Sav prihod od ulaznica, čija je cijena tri eura, kao i deset odsto od pića biće uplaćeno za liječenje ovog sedmogodišnjeg dječaka
1585 pregleda 0 komentar(a)
Pejovići žive u neuslovnoj kući, Foto: Privatna arhiva
Pejovići žive u neuslovnoj kući, Foto: Privatna arhiva

Kako bi pomogli sedmogodišnjem dječaku iz Nikšića, Miroslavu Pejoviću, koji ima bubrežnih problema i astmu, a sa roditeljima živi u neuslovnoj kući na Vitalcu, NVO “Izvor života” organizuje seriju koncerata u Nikšiću, Podgorici, Bijelom Polju i Budvi, pod nazivom “Miroslavu s ljubavlju”.

Prvi koncert održaće se 5. jula u konobi “Bulevar” u Nikšiću, sa početkom u 19 časova, a nastupaju Ismail Delija, Balkan bend, harmonikaš Bogić Kecojević, guslari Radovan i Željko Vujović i Radoje Božović, koji svira i dvojnice, i gost iznenađenja.

“Uslovi u kojima Pejovići žive su izuzetno teški. Kuću, u kojoj nemaju ni sanitarni čvor, ni najosnovnije uslove za život, besplatno im je ustupio jedan humani čovjek bez ikakve nadoknade. Miroslavova majka radi za dnevnicu, a otac honorarno. Zato smo odlučili da pored koncerata pozovemo i nekoliko naših saradnika kako bi pokušali da Miroslavovoj majci nađemo posao i tako riješimo dio njihovih problema”, kazala je Konstantina Maraš iz “Izvora života”.

Sav prihod od ulaznica, čija je cijena tri eura, kao i deset odsto od pića biće uplaćeno za liječenje ovog sedmogodišnjeg dječaka.

“Cilj našeg humanitarnog rada jeste pomoći bolesnom i nevoljnom i težiti smanjenju stope siromaštva tražeći trajno rješenje za one kojima je to potrebno. Nadamo se da će naša misija uspjeti”, poručila je Maraš.

Ona je pozvala sve koji mogu da dođu na koncerte koje budu organizovali, a oni koji žele da pomognu da se mogu obratiti njihovoj NVO u Nikšiću.

Bonus video: