Basista Faith No More prodaje rakiju: Proizvodi se u Srbiji, prodaje u Kaliforniji

Guld kaže kako upoznaje svoje sugrađane sa rakijom koja se proizvodi već stotitinama godina na Balkanu, u stilu pravog ambasadora
5042 pregleda 2 komentar(a)
Planiraju da prošire prodaju po SAD, Foto: Instagram
Planiraju da prošire prodaju po SAD, Foto: Instagram
Ažurirano: 03.08.2019. 17:15h

Da su zaljubljeni u balkansku kulturu članovi slavnog američkog alternativnog rok benda Faith No More pokazali su na koncertima na Exitu u Novom Sadu i Belgrade Calling festivalu u glavnom gradu Srbije, gdje su izvodili pjesmu “Hajde, Jano”.

Tokom nastupa u Novom Sadu frontmen Majk Paton više puta je nazdravljao publici otkrivši da pije domaću rakiju, no u nju se najviše izgleda zaljubio basista Bil Guld, koji je odlučio da lansira sopstveni brend u SAD. On je odlučio da svoju rakiju, koja nosi naziv “Yebiga”, pusti u komercijalni promet, a predstavio ju je na svom Instagram profilu gdje ispod fotografije boce stoji njegov komentar: “Imamo rakiju na policama u San Francisku”.

Budući da Amerikanci ne poznaju baš dobro balkanska alkoholna pića, Guld kaže kako upoznaje svoje sugrađane sa rakijom koja se proizvodi već stotitinama godina na Balkanu, u stilu pravog ambasadora.

“Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vjekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne zna za nju. I ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima”, rekao je Guld za tamošnje medije.

“Yebiga” se proizvodi u Srbiji, a izvozi u SAD, a novi brend basiste Faith No Morea ima i zvanični veb sajt gdje je dostupno više informacija.

“Prethodnih godina sam za lični cilj postavio to da donesem jaku, potpuno prirodnu rakiju u Ameriku i uspio sam sa ‘Yebiga’. Trenutno je dostupna samo u Kaliforniji, ali planiramo da je raširimo po Sjedinjenim Državama”, poručio je Guld.

Bonus video: