ZBOG POKRETANJA PETICIJE

Striptizete tužile feministkinje

Narušena im privatnost kada su nezakonito snimljene gole zbog kampanje “Ne kupuj to”
2799 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Vlasti Velike Britanije istražuju optužbe feministkinja koje kampanjom “Ne kupuj to”, žele da prisile vlasti da zatvore striptiz klubove u kojima su radnice, navodno, izložene maltretiranju.

Ovaj potez izazvao je kontratužbu plesačica u “Spearmint Rhino”, svjetski poznatom lancu striptiz klubova, protiv feministkinja, jer su tajno snimane u dva “kluba za gospodu”.

Londonski list “Evening standard” navodi da je devet egzotičnih plesačica podnijelo tužbu protiv aktivista kampanje “Ne kupuj to” i izvršne direktorice dr Saše Rakof koja je unajmila dvojicu bivših policajaca da snimaju plesačice na radnom mjestu “iza zatvorenih vrata”.

Plesačice u tužbi navode kako im je narušena privatnost kada su nezakonito snimljene gole u dva kluba u Šefildu i u Londonu. One su se, navodno, prošlog mjeseca izborile na Vrhovnom sudu za zabranu daljeg dijeljenja snimaka, zbog narušavanja privatnosti.

Detektivi su tvrdili da im je tokom istrage nuđena opcija da “seksualno dodiruju” plesačice, uz doplatu, a svjedočili su i da su dame dodirivale jedna drugu uprkos poslovnoj politici - “bez dodirivanja”.

Feministkinje su pokrenule peticiju, tvrdeći da striptiz klubovi u Londonu i u Šefildu izlažu plesačice uznemiravanju i napadima, kao i da ih podstiču na prostituciju. Peticijom se traži od parlamentaraca i od lokalnih vlasti da im se oduzme dozvola za rad.

Preporučujemo za Vas