KUSUR ZA MINISTRA

Pogledajte: Putin častio Erdogana sladoledom

Erdogan je pitao: "Hoćete li platiti i za mene?", a Putin je odgovorio: "Da, naravno da ću platiti, ipak ste Vi moj gost"
14247 pregleda 21 komentar(a)
Putin i Erdogan sa sladoledima, Foto: Screenshot
Putin i Erdogan sa sladoledima, Foto: Screenshot

Ruski predsjednik Vladimir Putin častio je svog turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana sladoledom na Moskovskom međunarodnom aerodromu i svemirskom sajmu (MAKS 2019) na međunarodnom aerodromu Žukovski.

Predsjednici su poslije obilaska sajma prišli vitrini s poznatim ruskim sladoledima koji su se svidjeli mnogim svjetskim političarima. Za Putina je već postalo uobičajeno da kupuje sladoled na MAKS-u. Ovaj put je odlučio da počasti svog turskog kolegu.

Nakon izbora sladoleda, prodavačica je kazala da račun iznosi 210 rubalja (oko 2.80 eura). Erdogan je tada pitao: "Hoćete li platiti i za mene?", a Putin je odgovorio: "Da, naravno da ću platiti, ipak ste Vi moj gost"

Putin je predao ženi 5.000 rublja i prepustio ministru industrije i trgovine Denisu Manturovu da uzme kusur uz opasku da je taj novac za razvoj vazduhoplovstva.

"Ostatak dajte ministru", klimnuvši glavom u pravcu ministra industrije i trgovine, Denisa Manturova.

"Hvala na darežljivosti", nasmijao se ministar.

Putin je za svoj rođendan poklonio kineskom predsjedniku Si Đinpingu kutiju ruskog sladoleda. Si je jednom izjavio da voli ruske poslastice ri da koristi svaku posjetu Rusiji da ih i pojede.