Princ Hari slavi 35. rođendan: "Divlje dijete", kapetan i miljenik javnosti

Princ Hari je dobar u mnogim sportovima, uključujući polo, skijanje i moto trke
2101 pregleda 1 komentar(a)
Mnogi ga vole, Foto: Reuters
Mnogi ga vole, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.09.2019. 11:55h

Princ Hari, odnosno vojvoda od Saseksa, rođen je 15. septembra 1984. godine u bolnici Sent Meri u Londonu. Princ Henri Čarls Albert Dejvid, kako mu je puno ime, je drugi i najmlađi su Čarlsa, princa od Velsa i njegove pokojne supruge Dajane, princeze od Velsa.

On je šesti u liniji nasljedstva na britanski prijesto, nakon svog oca princa Čarlsa, brata princa Vilijama i svojih bratanaca princa Džordža, princeze Šarlot i malog princa Luisa.

Kao mlađi, važio je za "divlje dete" kraljevske porodice, s obzirom na to da je već sa 17 godina nekoliko puta bio uhvaćen u provodu po noćnim klubovima i kako konzumira nedozvoljene supstance. S godinama se riješio tih problema i sada važi za miljenika javnosti.

Princ Hari u Britanskoj vojsci ima čin kapetana. Zajedno sa vojskom je jedan period boravio na ratištu u Avganistanu, sve dok jedan australijski magazin nije objavio njegovu lokaciju.

Princ Hari je dobar u mnogim sportovima, uključujući polo, skijanje i moto trke. Takođe, voli da prati fudbal i ragbi.

19. maja 2018. godine oženio se glumicom Megan Markl, a 6. maja ove godine par je dobio sina Arčija.

Zajedno sa bratom, princem Vilijamom, osnovao je nekoliko humanitarnih organizacija u čast njihove majke princeze Dajane.

Bonus video: