Na prodaju automobil u kojem je ubijen Notorious B.I.G.

Prodajom auta se bavi kuća Moments in Time, kojoj se vlasnica obratila nakon što je vidjela da se bave prodajom automobila u kojem je Notoriousov veliki suparnik Tupak Šakur ubijen u septembru 1996. godine
147 pregleda 0 komentar(a)
Notorious B.I.G. auto, Foto: Twitter.com
Notorious B.I.G. auto, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 10.03.2018. 10:46h

Automobil u kojem je ubijen jedan od najznačajnijih repera svih vremena, Kristofer Valas, poznatiji kao Notorious B.I.G., prodaje se za 1,5 miliona dolara, što ga čini jednim od rijetkih automobila kojem je vrijednost porasla uprkos tome što je prešao više od 183.000 kilometara.

Zeleni GMC Suburban iz 1997. kupljen je na javnoj aukciji u oktobru 1997. godine, a vlasnica je postala svjesna njegove istorije tek 2005. godine. Kupila je automobil kako bi odgovarao šestočlanoj porodici.

Razlog zbog kojeg nije primijetila da je automobil prepun rupa od metaka uslijed "drive by" pucnjave u Los Anđelesu 9. marta 1997. godine, je taj da je vrata suvozača kroz koja je reper ubijen, policija uzela kao dokaz u istrazi te su zamijenjena novima, prenosi agencija Hina.

Policija će vratiti ta vrata u slučaju prodaje automobila.

Prodajom auta se bavi kuća Moments in Time, kojoj se vlasnica obratila nakon što je vidjela da se bave prodajom automobila u kojem je Notoriousov veliki suparnik Tupak Šakur ubijen u septembru 1996. godine.

Tupakov BMW 750iL iz 1996. prodaje se za istu cijenu, ali ima manju kilometražu - oko 144.000 kilometara. Isti model u sličnom stanju prodaje se za cijenu od 2.500 dolara, piše Gardijan.

Notorious i Tupak zajedno su pisali pjesme i snimali albume, ali kako su postajali popularniji, postali su neprijatelji.

Tupak je otišao u Los Anđeles i snimao za Death Row Records, a Notorious B.I.G. je ostao u Njujorku i snimao za Bad Boy Records, pa je tako njihov sukob nazvan sukobom istočne i zapadne obale.

Identiteti ubica dvojice repera ni danas nisu poznati, a Biggijeva smrt se, zbog njihovog rivalstva pokušavala povezati sa smrću Tupak Šakura koji je šest mjeseci ranije upucan sa četiri metka.

Bonus video: