U Pivi tražili balkanskog risa, kamere zabilježile bogat životinjski svijet

“Medvjedi, divokoze, divojarci, srne, srndaći, svinje, lisice, divlje mačke, šakali ‘prodefilovali’ su u kratkom vremenskom periodu ispred kamera"
23248 pregleda 11 komentar(a)
Kamere snimile više divljih životinja, Foto: Park prirode
Kamere snimile više divljih životinja, Foto: Park prirode

U potrazi za balkanskim risom u Parku prirode (PP) “Piva” kamere sa senzorima zabilježile su bogat životinjski svijet, ali ne i životinju zbog koje su postavljene.

Park prirode Piva
Vrijedan i dobro očuvan životinjski svijet(Foto: Park prirode)

“Tokom zime zapazili smo tragove koji su podsjećali na balkanskog risa. Na više razičitih lokacija unutar Parka postavili smo kamere sa senzorima, tzv. foto zamke nadajući se da ćemo potvrditi prisustvo risa u Parku. Nažalost, nismo evidentirali njegovo prisustvo, ali su rezultati koje su nam kamere prezentovale više nego odlični. Potvrdile su raznovrstan, vrijedan i dobro očuvan životinjski svijet u Parku”, kazao je “Vijestima” direktor PP “Piva” Slobodan Delić.

Iz Park prirode Piva
Iz Park prirode Piva(Foto: Park prirode)

Kamere su postavljene prije više od pola godine, a ono što su zabilježile oduševilo je zaposlene u Parku.

“Medvjedi, divokoze, divojarci, srne, srndaći, svinje, lisice, divlje mačke, šakali ‘prodefilovali’ su u kratkom vremenskom periodu ispred kamera. U narednom periodu postavićemo kamere i na drugim lokacijama u Parku i nastaviti monitoring životinjskog svijeta”, poručio je Delić.

Bonus video: