Komplet glumice Olivije Njuton-Džon iz filma Brilijantin prodat za 405.700 dolara

Glumica se trenutno liječi od raka dojke i dio sredstava od prodaje će ići za njen centar za liječenje raka u Australiji
982 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od komada ponuđen na aukciji, Foto: Juliens Auctions
Jedan od komada ponuđen na aukciji, Foto: Juliens Auctions

Komplet koji je nosila glumica Olivija Njuton-Džon u poslednjoj sceni filma "Brilijantin" prodat je na aukciji za 405.700 dolara, duplo više od očekivanog.

Originalni glumičin scenario za film takođe je bio među predmetima na aukciji u Beverli Hilsu u Kaliforniji kada je ukupno sakupljeno 2,4 miliona dolara, prenosi BBC.

Identitet kupca nije objavljen.

Film "Brilijantin" izašao je 1978. godine a Olivija Njuton-Džon igrala je smjernu Sendi pored lošeg momka Denija koga je interpretirao Džon Travolta.

Čuveni crni ansambl obilježio je prelaz Sendi iz dobre srednjošolke u seksi djevojku odjevenu kao bajker kada su na vašaru Njuton-Džon i Travolta pjevali pesmu "You're the one that I want".

Tijesne kožne pantalone su bile već dvije decenije stare kada ih je ona nosila u filmu i imale su pokvaren rajsferšlus što je značilo da su morali da ih zašiju na njoj. Glumica je rekla je da je to "ograničilo" šta je mogla da jede i pije za vrijeme snimanja.

Roze haljina koju je nosila na premijeri filma prodata je za 18.750 dolara, potvrdila je aukcijska kuća Džulijans Okšns (Julien's Auctions), tri puta više od procijenjene vrijednosti.

Glumica je rekla da je prodaja velikog dijela svojih stari "pojednostavljenje njenog života".

Sedamdesetjednogodišnja glumica trenutno se liječi od raka dojke i dio sredstava od prodaje će ići za njen centar za liječenje raka u Australiji.

Bonus video: