GRAĐEVINA KOJA PRIVLAČI PAŽNJU

Otvoren luksuzni hotel u obliku gitare

Dizajniran je kao dvije gitare naslonjene jedna na drugu, visine oko 140 metara, ima 35 spratova, 638 luksuzno opremljenih apartmana i soba, bazene, lagunu kao i Rok spa od 3.900 kvadrata
1402 pregleda 0 komentar(a)
Luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitar, Foto: Shutterstock
Luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitar, Foto: Shutterstock

Jedinstveni luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitare kakvu bi poželio i legendarni gitarista Led Zeppelina Džimi Pjedž, otvoren je na Floridi, u Holivudu još je jedna arhitektonska građevina u svijetu koja privlači pažnju neobičnim izgledom, poput onih u obliku korpe, kruzera, žživotinja, konzervi, slika…

Luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitar
Luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitar(Foto: Shutterstock)

Hotel, za koga kažu da je nevjerovatan, drugačiji, uzbudljiv, zabavan, da obogaćuje pop kulturu, dio je velikog projekta kompanije Hard Rok. Svake večeri, na “fasadi” gitare, uz živopisnu muziku odigrava se i spektakularni gitar lajt šou.

Dizajniran kao dvije gitare naslonjene jedna na drugu, visine oko 140 metara, pravi je spektakl za sve koji ga ugledaju. Ima 35 spratova, 638 luksuzno opremljenih apartmana i soba, bazene, lagunu kao i Rok spa od 3.900 kvadrata jer se ceo hotelski kompleks nalazi na milju od plaže u Holivudu, mjestašca nedaleko od Majamija i Fort Lauderdale.

Hotel koji obogaćuje pop kulturu
Hotel koji obogaćuje pop kulturu(Foto: Shutterstock)

Hotel, u kome se i nebo ogleda, ima i veliki kazino, sa 3.000 slot aparata, 193 stola za igranje i poker salu sa 46 stolova, koncertnu dvoranu sa 7.000 mjesta, mnoštvo trgovina i pozorišnih dvorana.

U hotelu, podignutom na zemlji koja pripada Seminola Indijancima, postoje i velike prostorije za sastanke, kao i 19 restorana i 20 barova za najrazličitije ukuse.

Hotelu je pridodat naziv Seminole - jedinih Indijanaca na tlu SAD koji nikada u istoriji službeno nisu kapitulirali. Američka vlada im je priznala suverenitet nad plemenskom teritorijom, prenois Tanjug.

Projekat izgradnje hotela gitare vrijedan 1,5 milijardi dolara, zajedno sa novcem za koncerte koji će dodatno u kompleks koji se prepoznaje iz aviona, privlačiti turiste iz svih djelova svijeta.

Na svečanom otvaranju  bili su Džoni Dep, Morgan Friman, Maroon 5, i brojne ličnosti svjetskog džet seta, a početkom novembra u tom hotelskom kompleksu nastupili su Sting i Andrea Bočeli.