TRAŽI ODŠTETU OD PET MILIONA DOLARA

Vegan tužio Burger King jer biljni burger peku na istom roštilju kao meso

U tužbi se navodi da se Burger King lažnim reklamiranjem finansijski okoristio veganskom opcijom koja nije veganska
836 pregleda 1 komentar(a)
Burger King (Ilustracija), Foto: Reuters
Burger King (Ilustracija), Foto: Reuters

Jedan vegan optužio je Burger King da biljni burger "Impossible Whopper" proizvodi u dodiru s mesnim burgerima, zbog čega tuži taj lanac restorana brze hrane uz ocjenu da je riječ o prevari potrošača.

Filip Vilijams iz Džordžije je u tužbi pred saveznim sudom u Majamiju naveo da je naručio biljni burger "Whopper" bez majoneza u Burger Kingu, i da mu je rečeno da se burger peče na istom roštilju kao i oni od piletine ili govedine.

On dodaje kako u lancu nije vidio nikakva obavještenja za potrošače o toj praksi.

Vilijams, koji ne jede i ne pije proizvode životinjskog porijekla, kaže da ne bi naručio burger da je znao da je "zagađen" mesnim tragovima ili pečen u dodiru s mesnim proizvodima, prenosi agencija Hina.

Burger King
Burger King(Foto: Reuters)

Lanac sa sjediištem u Majamiju reklamira svoj biljni proizvod na internet stranici tvrdnjom da sadrži nula posto govedine. "Whopper" sadrži i paradajz, salatu, majonez, kečap, krastavce, luk i pecivo sa sjemenkama susama.

Bez majoneza taj se vegetarijanski burger smatra veganskim.

U tužbi se navodi da se Burger King lažnim reklamiranjem finansijski okoristio veganskom opcijom koja nije veganska.

Burger King odbio je da komentariše tužbu, ali na svojoj internet stranici nudi opciju pripreme burgera bez kontakta s mesom.

"Impossible Foods Inc", koji proizvodi biljni burger, kaže da on nije namijenjen veganima ili vegetarijancima neko ljubiteljima mesa koji žele da smanje unos životinjskih proteina.

Tužbom se traži odšteta od najmanje pet miliona dolara.