Stanovnik Naurua postao popularan preko noći zbog Srba na Instagramu

Sve je počelo prije nekoliko dana, kad je Nauru, ostrvska državica u Tihom okeanu nedaleko od ekvatora, povukla priznanje nezavisnosti Kosova
6330 pregleda 3 komentar(a)
Debao, Foto: Instagram
Debao, Foto: Instagram

Anou Debao, stanovnik države Nauru koja je povukla priznanje Kosova, vJerovatno se šokirao kad je u kratkom roku na Instagramu dobio više pratilaca nego što njegova zemlja ima stanovnika, a svi dolaze iz Srbije, piše N1.

Sve je počelo prije nekoliko dana, kad je Nauru, ostrvska državica u Tihom okeanu nedaleko od ekvatora, povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Nakon toga je stranica na Instagramu "Negujmo srbski" (koju prati 418.000 ljudi) podijelila profil osobe nasumično izabrane iz Narua, Anoua Debaoa, i pozvala ljude da ga prate.

Šala ili ne, ali je Anou dva sata nakon jučerašnje objave imao 14.500 pratilaca, a taj broj je narastao na 35 hiljada. Prema popisu stanovništva iz 2017, Nauru ima 13.649 stanovnika, prenosi index.hr.

Ekipa koja stoji iza stranice Negujmo srbski stupila je u kontakt s Anouom, koji je priznao da ga je ova nagla popularnost prilično zbunila.

"Moram reći da sam zbunjen i sretan u isto vrijeme zbog praćenja mog malog profila. Koliko sam se informisao, vjerujem da je do ovog interesa došlo zbog toga što je moja država nedavno utvrdila da je Kosovo Srbija. Kao Nauruanac, moram se složiti s odlukom moje zemlje. Cijenim što ste uložili trud u prepoznavanje ljudi Naurua", napisao je Anou.

On na Instagramu ima objavljene samo tri fotografije, a ispod sve tri skupio se zavidan broj komentara na srpskom jeziku.

Bonus video: