Tejlor Svift na naslovnici Voga

Šanel jakna koju je urednik časopisa izabrao za Svift krajnji znak luksuza, jer nikad nije izašla iz mode i nikada neće
964 pregleda 0 komentar(a)
Tejlor Svift na naslovnici, Foto: Voguea
Tejlor Svift na naslovnici, Foto: Voguea

Pjevačica Tejlor Svift krasi naslovnicu novog izdanja britanskog "Vog" i pojavljuje se u vintage izdanju.

"Htio sam da stavim vintaž jaknu Šanel na naslovnicu 'Voga', jer smatram da, s globalnom klimatskom krizom, svi moramo da učinimo što možemo kako bismo doprinijeli razgovoru o održivosti. Na ovaj način podižemo svijest o održivosti mode", rekao je glavni urednik časopisa Edvard Eninful.

Svift je nedavno izabrana za zvijezdu na naslovnoj strani "Voga" za januar 2020, koji uključuje i intervju pjevača Endrua Lojda Vebera.

"Kupujem bolje i kupujem manje je ono u šta vjerujem, a to je ulaganje u odjeću koja će trajati cijeli život, u komade koji se mogu prenijeti s generacije na generaciju", kazala je Svift.

Eninful je dodao da je Šanel jakna koju je izabrao za Svift krajnji znak luksuza, jer nikad nije izašla iz mode i nikada neće.

Komentari britanskog urednika "Voga" o održivosti u modi isti su kao i izjave glavne urednice američkog "Voga" Ane Vintur. Ona je izjavila da ljudi ne bi trebali da gledaju na odjeću kao na nešto za jednokratnu upotrebu, stvari koje će baciti nakon samo jednog nošenja.

Bonus video: