Penzioner uhapšen zbog 24.000 poziva telefonskoj kompaniji

Japan se suočava sa sve većim brojem socijalnih problema koji nastaju kao posljedica sve većeg broja osoba trećeg životnog doba
4448 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je uhapsila japanskog penzionera nakon što je 24.000 puta nazvao odjeljenje za korisnike najvećeg japanskog telefonskog operatora, žaleći se zaposlenima da kompanija nije ispoštovala sklopljeni ugovor, saopštila je policija.

Tokijska policija navodi da su prošle nedjelje priveli 71-godišnjeg Akitošija Okamota jer je u osam dana uputio stotine besplatnih poziva odjeljenju za korisnike glavnog telefonskog operatera KDDI.

Ali, to bi mogao biti tek vrh ledenog brijega, jer mediji izvještavaju da je Akitoši upućivao hiljade poziva s javnih govornica, izražavajući nezadovoljstvo radom kompanije i pritom vrijeđajući zaposlene.

"Tražio je da mu se osoblje KDDI-ja izvini, jer nije ispoštovalo ugovor. Takođe je često prekidao pozive odmah nakon što bi nazvao operatera", rekao je portparol policije.

Uhapšen je zbog sumnje da je "lažno ometao poslovanje" kompanije, kazao je portparol.

Japan se suočava sa sve većim brojem socijalnih problema koji nastaju kao posljedica sve većeg broja osoba trećeg životnog doba, prenosi Hina.

Policija izvještava i o tome da stariji vozači često uzrokuju saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, a zaposleni u željezničkom saobraćaju žale se na to da ih stariji putnici nerijetko verbalno i fizički napadaju.