anketa sprovedena među 1.157 hotelijera

Lopovski maniri gostiju hotela: Odnose se i klaviri, preparirane životinje...

Francuzi kradu na spektakularniji način: oni predstavljaju naciju koju uglavnom privlače televizori i daljinski upravljači
6199 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Većina hotelskih gostiju smatra sapune, kesice šampona, olovke, kape za tuširanje... suvenirima koje imaju pravo da spakuju u svoj kofer pri povratku kući. Ima i onih koji iz hotela odnose televizore, klavire, dušeke, pa čak i preparirane životinje.

To je pokazalo istraživanje njemačkog portala Wellness Haven vodećeg za spa-hotele na osnovu ankete koja je sprovedena među 1.157 hotelijera o tome koji se predmeti najčešće kradu.

Istraživanje otkriva upadljivu razliku između „lopovskih manira“ gostiju hotela sa četiri zvjezdice i onih koji odsijedaju u hotelima sa pet zvjezdica, navodi se u zaključcima istraživanja objavljenim na portalu Wellness Haven.

Većina gostiju krade peškire i bade-mantile, kao stvari koje će im dobrodoći za sljedeći spa-odmor, a u stopu ih prati krađa vješalice, olovke i pribora za jelo, prenosi Tanjug.

Pored ovih „uobičajenih“ predmeta, tu je i niz bizarnih krađa, koje ukazuju na živu maštu delinkvenata.

Gostima jednog berlinskog hotela je vjerovatno bilo potrebno izvjesno majstorsko umijeće kada su uspjeli da iz apartmana odnesu sanitarni čvor, odvodnu cijev, umivaonik, glavu tuša, hidromasažni tuš i dasku za šolju, piše portal.

Među sablaznim slučajevima lopovluka je i odnošenje velikog klavira iz lobija jednog hotela u Italiji, ili skidanje i odnošenje brojeva sa vrata hotelskih soba u Italiji.

U Francuskoj je jedan gost uhvaćen kako pokušava da ukrade prepariranu glavu vepra, koju je kasnije dobio kao trofer, jer su njegovi prijatelji kupili od hotela ovaj dragocjeni komad i dali mu ga kao vjenčani poklon.

Njemački i britanski gosti u hotelima imaju prilično dosadne lopovske navike - pored peškira i ogrtača za kupanje, uglavnom se fokusiraju na „mažnjavanje“ kozmetike i toaletnog pribora.

Za razliku od njih, Austrijanci su probirljiviji što se tiče rang liste poharane hotelske opreme, jer su orijentisani na finije stvari, kao što su posuđe i aparati za kafu.

Na meti Amerikanca su hotelski jastuci i baterije, dok Italijani više vole vinske čaše kao hotelski suvenir, a fenovi za kosu su omiljeni predmet krađe među gostima iz Švajcarske.

Francuzi kradu na spektakularniji način: oni predstavljaju naciju koju uglavnom privlače televizori i daljinski upravljači. Hotelski gosti iz Holandije u svojim suvenirima traže prije svega praktičnu korist - njihovi favoriti su sijalice i i toaletni papir.

Anketirano je ukupno 634 menadžera hotela sa četiti zvjezdice i 523 iz hotela sa pet zvjezdica kako bi se utvrdile „lopovske“ navike gostiju u zavisnosti od njihovog bogatstva. Kako se ispostavilo, izgleda da je moto „pohlepa je dobra“, naročito uvrežena kod imućne klijentele hotela sa pet zvjezdica.

Tablet računari i dušeci takođe se mnogo češće kradu u hotelima sa pet zvjezdica.

Tipičan gost hotela sa četiri zvjezdice posebno voli praktične stvari kao što su baterije i daljinski upravljači, pokazuju rezultatati istraživanja portala Wellness Haven.

Preporučujemo za Vas