"ŽELE DA SE I ONI OSJETE DIJELOM PROSLAVE"

Na vjenčanje princa Harija pozvano oko 2.500 građana

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl će se vjenčati tačno u podne 19. maja u kapeli Svetog Đorđa, u palati Vindzor
0 komentar(a)
Megan Markl, princ Hari, Foto: Reuters
Megan Markl, princ Hari, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2019. 21:52h

Na vjenčanje britanskog princa Harija i njegove vjerenice Megan Markl, koje će biti održano 19. maja u palati Vindzor, pozvano je više od 2.500 građana, saopštila je Kensingtonska palata.

Gosti iz svih djelova Velike Britanije biće u prilici da vide dolazak mlade i mladoženje, kao i svadbenu povorku dok bude odlazila iz zamka, navodi AP.

Mladenci žele da dan njihovog vjenčanja bude organizovan tako da omogući građanima da se osjete dijelom proslave.

"Ovo vjenčanje, kao i sva ostala vjenčanja, biće trenutak zabave i radosti koji će odraziti karakter i vrijednosti mlade i mladoženje", saopštila je Kensingtonska palata.

Među 2.640 gostiju biće 200 predstavnika dobrotvornih organizacija, đaci iz lokalnih škola i pripadnici lokalnih zajednica.

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl će se vjenčati tačno u podne 19. maja u kapeli Svetog Đorđa, u palati Vindzor.

Princ i američka glumica su prošlog mjeseca potvrdili da su se vjerili poslije 18-mesečnoga zabavljanja, a vjenčanje će platiti kraljevska porodica.

Tridesettrogodišnji princ, koji je peti u redu za britanski tron i 36-godišnja Markl upoznali su se preko zajedničkog prijatelja 2016. godine.

Markl, čija je majka Afroamerikanka, biće druga razvedena Amerikanka u britanskoj kraljevskoj familiji - poslije Volis Simpson zbog koje je kralj Edvard Osmi abdicirao 1936, izazvavši državnu krizu.