Naočare Džona Lenona prodate za 137.500 funti

Na aukciji su ponuđene i druge stvari "Bitlsa", poput biserne ogrlice s zvoncima koja je pripadala Džordžu Harisonu
1249 pregleda 0 komentar(a)
Džon Lenon, Foto: Screenshot
Džon Lenon, Foto: Screenshot

Čuvene naočare za sunce okruglih stakala koje su propadale legendarnom Džonu Lenonu prodate su danas za 137.500 funti, 20 puta više od prvobitne cijene, na Sotbijevoj aukciji u Londonu.

Naočare je prodao Alan Hering, koji je tokom šezdesetih bio vozač Ringo Stara i Džordža Harisona, takođe članova "Bitlsa". Pronašao ih je zaboravljene na zadnjem sjedištu kola, 1968.

Hering je ispričao kako je jednog dana pokupio Stara, Harisona i Lenona i "odvezao momke na posao".

"Kada je Džon izašao iz kola, primijetio sam da je ostavio svoje naočare za sunce na zadnjem sjedištu i da je jedno staklo ispalo. Pitao sam ga da li želi da ih popravim. On mi je rekao: 'Ne brini, one su tu samo zbog stila'", rekao je nekadašnji vozač i dodao da ih nikada nije popravio nego ih je čuvao onakve kakve ih je Lenon ostavio.

Na aukciji su ponuđene i druge stvari "Bitlsa", poput biserne ogrlice s zvoncima koja je pripadala Džordžu Harisonu i koja je prodata za 10.000 funti.

"Džon Lenon i njegove čuvene okrugle naočare za sunce se ne mogu razdvajati (...) To su najlegendarnije naočare za sunce u istoriji rokenrola", rekao je Gabrijel Hiton, jedan od eksperata iz Sotbija.

Bonus video: