Iglom kroz staklo: Monasi iz Šaolina opet oduševljavaju

U epizodi emisije "Super Slow Show" na Jutjubu, monasi obučeni u karakteristične narandžaste odore pokazali su nevjerovatnu sposobnost ispred objektiva kamere „fantom v2511“
94 pregleda 4 komentar(a)
monasi šaolin, Foto: Screenshot (YouTube)
monasi šaolin, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.02.2018. 15:13h

Pripadnici drevnog reda monaha iz kineskog hrama Šaolin poznati su po mnogim nevjerovatnim primjerima fizičke izdržljivosti i snage. Možda jedan od najfascinantnijih je probijanje staklene ploče iglom.

Možda djeluje nemoguće. Uostalom, mnoge egizibicije monaha iz Šaolina zvuče tako, ali je ova snimljena posebnim kamerama, koje prave superusporene snimke, piše RTS.

U epizodi emisije "Super Slow Show" na Jutjubu, monasi obučeni u karakteristične narandžaste odore pokazali su nevjerovatnu sposobnost ispred objektiva kamere „fantom v2511“, koja može da snima i 25.000 slika u sekundi.

Probijanje stakla sa iglom jedna je od 72 vještine monaha hrama Šaolin. Takođe je i jedna od najtežih za ovladati, a potrebna je decenija intenzivnog vježbanja da bi se pravilno naučila.

Šaolin majstor Feng Fej demonstrirao je kako se izvodi. Koncentrišući svu snagu u ruku i kanališući či, monah odjednom baca iglu toliko snažno i brzo da ona uspijeva da probije staklo i probija balon iza njega.

Bonus video: