Kraljica voli obojeni optimizam

Prva dama britanskog kraljevstva sjedela je u prvom redu uz Anu Vintur, čuvenu urednicu magazina “Vog"
117 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2018. 09:17h

Ričard Kvin modni je dizajner o kojem je još 2016. godine pisao magazin Paper, a ubrzo se našao i na stranama “Njujork tajmsa” i “Sandej tajmsa”.

Njegove kreacije nosila je čuvena pjevačica Lejdi Gaga, a njegovu diplomsku kolekciju za naslovnicu magazina “Matter” slikao je internacionalno priznati fotograf Juergen Teler.

Ipak, javnost je čula za ovog dizajnera ženske odjeće tek prošle sedmice nakon što se predstavio na londonskoj Nedjelji mode, iako je ovo bio drugi put da učestvuje na toj modnoj manifestaciji.

Pažnju prisutnih prvenstveno je privukao samim tim što su se njegove kreacije dopale 91-godišnjoj dami u plavom, koja je sjedela u prvom redu - kraljici Elizabeti II.

Prva dama britanskog kraljevstva sjedela je u prvom redu uz Anu Vintur, čuvenu urednicu magazina “Vog”, pa su se njih dvije našle na gotovo svim naslovnicama dan kasnije, naročito jer je kraljica sa pomnom pažnjom ispratila kolekciju Kvina.

Njegova linija donijela je mnogo printova, retro cvjetnih dezena i modele sa kacigama za motore ukomponovane sa šalovima i ogrtačima, a modni kritičari opisali su sve to kao “obojeni optimizam”.

Osim što je privukao pažnju medija, Kvin je nakon revije dobio i svoju prvu nagradu Britanski dizajn, koju mu je lično uručila kraljica Elizabeta II.

Za Kvina, koji je pred kraljicu izašao sa kačketom na glavi i u trenerci, ta scena je izgledala nerealno.

Kako je kasnije objasnio u razgovoru za medije, tek nekoliko dana prije je saznao da će reviji prisustvovati i kraljica, pa je u posljednjem momentu odličio da nekim modelima doda i plaštove kao “kraljevski detalj”.

“Zaista smo rasturili”, kazao je kasnije za britanski “Telegraf” Kvin, o svom timu i samoj reviji.

U istom razgovoru on je dodao da je kraljica za njega definitivno modna ikona, ali da je ipak njegov najveći san da jednoga dana oblači Megan Markl, glumicu koja će se uskoro udati za princa Harija.

Kvin, koji je rođen u istočnom Londonu, studirao je modi dizajn u Central St. Martinu, gdje su zanat učili i Džon Galijano, Roksanda Ilinčić, Kristofer Kejn i Aleksandar Mekvin.

Da je zaista dobar u svom poslu, prva je primijetila Stela Makartni koja je njegov rad sponzorisala 2016. godine kroz svoju fondaciju.

Prema sopstvenim riječima, najveću inspiraciju pronalazi u '60-im godinama, odnosno Polu Harisu, pa je vremenom postao opsjednut idejom da ženu transformiše u tekstil, tako što će je u potpunosti prekriti bojama i printom.

Galerija

Bonus video: