Hoćete zalihe sredstava za dezinfekciju? Važi, ali to košta

Panično i masovno kupovanje za vrijeme pandemije koronavirusa ima više štete nego koristi, zato u prodavnicama po svijetu smišljaju razne načine da to spriječe
5113 pregleda 1 komentar(a)
Sredstva za dezinfekciju po posebnim cijenama, Foto: Pinterest
Sredstva za dezinfekciju po posebnim cijenama, Foto: Pinterest
Ažurirano: 24.03.2020. 22:28h

Dok vlada pandemija koronavirusa, ljudi su počeli panično da kupuju određene proizvode među kojima su i sredstva za dezinfekciju. Kako bi spriječili masovno kupovanje tog proizvoda u jednoj prodavnici u Danskoj smislili su poseban trik, prenosi boredpanda.com.

Tako jedna bočica sredstva za dezinfekciju u Rotundenu košta oko pet eura, a za dvije boce treba platiti 134 eura. Oni su htjeli na ovaj način spriječiti kupovanje više od jedne bočice sredstva za dezinfekciju, kako bi imalo dovoljno za sve.

Svoje namjere objasnili su na društvenim mrežama: “Dragi kupci, imamo veliku odgovornost da održimo naš posao, a to možemo da uradimo samo uz vašu pomoć i razumijevanje. Možete pomoći na sljedeće načine: Održavajte razmak između ostalih kupaca i zaposlenih, dezinfikujte ruke prije ulaska i koristite rukavice, neka jedna osoba iz porodice obavlja kupovinu i poštujte određen broj kupaca u dućanu. Čuvajte se i hvala vam na razumijevanju.”

“Odlična ideja, trebali bismo ovo da uvedemo u Velikoj Britaniji, iako su police prazne”, komentarisala je jedna korisnica. “Podržavam ovu ideju u potpunosti, treba ograničiti količinu svih nužnih namirnica i proizvoda”, složio se jedan korisnik.

Bonus video: