Mišel Obama: "Uplatite novac svojoj frizerki ili kozmetičarki..."

"Budite blagi prema sebi. Normalno je da ste preplavljeni emocijama ili se bojite", napisala je Mišel Obama
5130 pregleda 0 komentar(a)
Mišel i Barak Obama sa čerkama Sašom i Maliom, Foto: Instagram
Mišel i Barak Obama sa čerkama Sašom i Maliom, Foto: Instagram

Poznata komičarka Ellen DeGeneres razgovarala je sa nekadašnjom prvom damom Amerike, Mišel Obamom, da bi saznala kako se njen suprug, bivši američki predsjednik Barak i njihove kćeri Saša i Malia nose sa situacijom uslijed pandemije koronavirusa i kako provode vrijeme u samoizolaciji.

"Pokušavamo da se držimo neke rutine. Djevojke su se vratile s fakulteta jer su predavanja sada online. A Barak, ne znam gdje je on. Maloprije je obavio konferencijski poziv", šaljivo je rekla Obama, dodavši da vrijeme često prekraćuju rate gledajući filmove i serije na Netflix-u i međusobno se družeći, prenosi Glora.hr.

"Saosjećam sa svima onima koji će tek patiti zbog predstojeće ekonomske situacije i moramo razmisliti kako ćemo pomoći ljudima kada se karantin završi. Ono što je pozitivno je činjenica da moramo da provodimo više vremena zajedno, razgovaramo oči u oči, postavljamo pitanja i smišljamo kako se zabaviti, a da ne gledamo stalno televiziju ili koristimo kompjuter", poručila je Obama.

Karantin je, dodaje, dobar podsjetnik da nam zapravo ne trebaju sve te silne stvari koje imamo. "Kad su vremena loša, najvažnije je biti zdrav i imati podršku drugih. Onda možemo preživjeti i s malo. Mislim da je to važna lekcija, kako za mene, tako i za moju djecu. Budite zahvalni za ono što imate i budite o spremni da to podijelite kada dođe vrijeme", zaključila je.

Obama je na Instagramu podijelila savjete o tome šta je važno učiniti u ovim teškim trenucima:

1. Ako poznajete nekog učitelja/profesora, pozovite ih i pitajte kako su.

2. Pozovite roditelje koji se prilagođavaju novom načinu održavanja nastave, ponudite se da pomognete njihovoj djeci u učenju ili da im čitate knjige.

3. Ponudite pomoć u nabavljanju namirnica osobama koje spadaju u rizičnu grupu ili starijim komšijama. Uključite se u možda postojeću grupu na društvenim mrežama koja pomaže ljudima.

4. Ako postoje, nabavite bonove od lokalnih proizvođača i darujte ih osobi kojoj treba pomoć.

5. Ako ste u mogućnosti, uplatite novac svojoj frizerki ili kozmetičarki, baš kao da ste zakazali termin.

6. Dostavljaču hrane ostavite bakšiš.

7. Budite blagi prema sebi. Normalno je da ste preplavljeni emocijama ili se bojite. Ponekad se isključite i dajte sebi vremena. Normalno je tražiti pomoć. Svi treba da pružimo podršku drugima.

Bonus video: