Srednjoškolac dobio jedinicu iz fizičkog u online školi

Iako u Hrvatskoj brojčanog ocjenjivanja učenika nema najmanje do aprila neki profesori ne štede s utjerivanjem discipline
9138 pregleda 0 komentar(a)
Online učenje, Foto: Srednja.hr
Online učenje, Foto: Srednja.hr

Nastava u Hrvatskoj ovih dana se, slično kao i kod nas , odvija preko televizije ili uz pomoć interneta. Život se za učenike i nastavnike preselio u virtuelni svijet, nastava se uglavnom ne održava u realnom vremenu, a uprkos nacionalnom rasporedu, mnoge škole su se odlučile da zadrže svoj stari školsi raspored. Iako su svi učenici, nastavnici i roditelji s kojima je Juratnji list razgovarao dali visoke ocjene ideji online nastave u izuzetno teškim vremenima, praksa je ipak daleko od idealne, dalo bi se zaključiti iz njihovih “šarenih” iskustava.

Iako brojčanog ocjenjivanja učenika nema najmanje do aprila, kako saznaje hrvatski dnevni list, neki profesori ne štede s utjerivanjem discipline - jedan srednjoškolac na istoku zemlje dobio je čak jedinicu u online školi, i to iz fizičkog.

"Profesor je postavio aplikaciju u koju je dijete trebalo da pošalje dokaz da je odradilo neke vježbe, odnosno izmjeri puls. Kako to nije učinilo do predviđenog roka, profesor mu je dao “jedinicu” u formi bilješke koja je ušla u e-dnevnik", piše Jutarnji list.

Bonus video: