NAKON PRESELJENJA U AMERIKU

Tramp: Neću im plaćati zaštitu; Hari i Megan: Sami ćemo

Par će morati da se nezavisno finansira i više neće koristiti kraljevske titule, a neće moći ni da koristi ni riječ 'kraljevski' za svoje brendove
5970 pregleda 0 komentar(a)
Megan Markl i princ Hari tokom posjete Britaniji, Foto: Instagram
Megan Markl i princ Hari tokom posjete Britaniji, Foto: Instagram

Prema pisanju stranih medija, Megan Markl i princ Harry preselili su se iz Kanade u SAD. Kanadska vlast nije htjela da plaća njihovo obezbjeđenje, a ne želi ni američka, o čemu se oglasio i američki predsjednik Donald Trump "Sada su napustili Kanadu i preselili se u Sjedinjene Države, ali SAD neće plaćati za njihovo osiguranje. Neka sami plate!", napisao je na Twitteru i poslao jasnu poruku supružnicima.  

U međuvremenu, američki predsjednik je dobio odgovor. "Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ne planiraju da od američke vlade traže zaštitu. Već je napravljen aranžman za privatno finansiranu zaštitu", napisano je iz PS službe bivšeg kraljevskog para. 

Megan i Hari danas odstupaju s kraljevskih dužnosti, a njihovi životi će se uveliko promijeniti. Megan je nedavno iznenadila i prvom ulogom, naracijom u Diznijevom dokumentarnom filmu 'Slon'. Sada će moći da dalje razvija svoju glumačku karijeru. 

Iako su najprije izrazili želju, supružnici neće obavljati kraljevske zadatke za kraljicu Elizabetu.Takođe, neće imati pravo na finansiranje iz kraljevske blagajne. Međutim, Hari će, kao sin princa Čarlsa dobijati dio sredstava.  Par će morati da se nezavisno finansira i više neće koristiti kraljevske titule, a neće moći ni da koristi ni riječ 'kraljevski' za svoje brendove. Bez obzira na sve, kraljica je kazala da će oni uvijek biti voljeni članovi obitelji, a prisustvovaće i dalje na većim kraljevskim događanjima poput vjenčanja. 

Preporučujemo za Vas