Marina Abramović pozvala Mariju Šarapovu: "Sjedi ispod drveta"

Umjetnica je kazala da je trenuto u Berlinu i da se testirala na korona virus, ali da će rezultate znati za tri dana
4675 pregleda 0 komentar(a)
Marina Abramović i Marija Šarapova, Foto: Screenshot
Marina Abramović i Marija Šarapova, Foto: Screenshot

Bivša ruska teniserka Marija Šarapova (32) iznenadila je nedavno svoje fanove kada je na svom tviter nalogu objavila broj telefona i pozvala ih da joj pišu. Obećala je da će svima da odgovori na poruke, a video-poziv je dobila od umjetnice performsa Marine Abramović (73).

Bivša ruska teniserka objavila snimak video-razgovora s umjetnicom, a razgovarale su o pandemiji korona virusa, testiranju i načinu kako da se opuste u izolaciji. Marija je razgovor zabilježila kamerom, i usput saznala da se čuvena umjetnica performansa nalazi u Njemačkoj u izolaciji.

"Testirala sam se na korona virus, iako nemam simptome. U Berlinu je to moguće, pa ću saznati rezultate za tri dana", rekla je Marina, a kasnije u toku razgovora, pričajući o svijetu koji se, nažalost na ovaj način, promijenio i okrenuo nas nama samima, rekla Mariji i kako bi mogla da se osjeti bolje.

"Da li imaš baštu", pitala je Marina Abramović. Teniserka je odgovorila: "Pa, nije baš prava bašta, više je kao livada. Imam travu i mali bazen". Marina Abramović je savjetovala Šarapovu da, ako ima drvo, sjedne ispod njega kako bi se opustila.

Bonus video: