Tramp neće da nosi masku, Melanija poručuje da ih treba nositi

Trump je Amerikancima savjetovao da nose šalove i marame preko lica dok idu na javna mjesta
7836 pregleda 1 komentar(a)
Melanija Tramp, Foto: Twitter
Melanija Tramp, Foto: Twitter

Prva dama SAD Melanjia Tramp uključila se u borbu protiv koronavirusa. Ona je snimila je video u kojem poziva ljude da nose maske, a nakon toga je objavila svoju fotografiju s maskom.

"Dok Centar za kontrolu i prevenciju bolesti nastavlja da proučava širenje Covida-19, nadležni preporučuju da nosite zaštitne maske na javnim mjestima, na kojima je teško održavati mjere socijalnog distanciranja, poput trgovina prehrambenim proizvodima i apoteka."Upamtite, to ne zamjenjuje socijalno distanciranje. To je samo još jedna mjera kako bismo bili sigurni ", kazala je Melanija.

U videu nije stavila masku, ali je malo kasnije objavila je fotografiju na kojoj je nosi.

Njen muž, američki predsjednik Donald Tramp prošle sedmice je govorio o preporukama Centra za kontrolu bolesti oko nošenja zaštitnih maski. Dio zdravstvenih radnika prije toga je iskazao zabrinutost da bi maske mogle pogodovati infekciji jer se natope tokom nošenja, a pojavio se i strah da ih neće biti dovoljno za zdravstvene radnike ako ih građani pokupuju, prenosi index.hr.

Ipak, krajnja preporuka američkih stručnjaka je da maske ne odmažu jer brojni zaraženi koronavirusom nemaju simptome. Osim toga, dok ih nose, ljudi u manjoj mjeri dodiruju nos i usta.

Tramp je Amerikancima savjetovao da nose šalove i marame preko lica dok idu na javna mjesta. Iako on sam ima fobiju od mikroba, naglasio je da neće nositi masku. "Ne želim da je nosim, to je samo preporuka", rekao je.

Bonus video: