Muž pjevačice Pink: Virus joj je bio napao pluća, teško je disala

Pjevačica je bila ugrožena zbog toga što ima astmu, pa je postala nervozna nakon što je vidjela koliko se brzo širi koronavirus.
865 pregleda 0 komentar(a)
Pink, Foto: Mark J. Terrill/AP
Pink, Foto: Mark J. Terrill/AP

Sportista Keri Hart ispričao je za strane medije detalje borbe svoje supruge, pjevačice Pink i sina Džejmsona s koronavirusom. Kaže kako je upravo Džejmson dokaz da niko nije imun na pandemiju.

"Bilo je napeto. Oboje su se razboljeli. Moj sin je imao gore simptome, što je pobilo cijelu teoriju da ovo pogađa samo starije ljude. I moja je supruga bila prilično loše. Ima astmu. Koronavirus joj je napao pluća. Teško je disala", ispričao je Hart u jednoj radijskoj emisiji.

Pjevačica Pink smatrala se ugroženom zbog toga što ima astmu pa je postala zaista nervozna nakon što je vidjela koliko se brzo širi koronavirus.

"Nigdje nismo izlazili, bili smo u potpunoj izolaciji. Živimo u malom gradu i nismo željeli da se neko slučajno zarazi ovim virusom. Samo smo otišli do ljekara i pedijatra", opisao je njen suprug.

Nakon što je saznala da se zarazila, Pink je kritikovala vladu što testiranja nisu široko dostupna, jer je bolest ozbiljna.

"Ljudi moraju da znaju da bolest utiče na mlade i stare, zdrave i nezdrave, bogate i siromašne, a testiranje moramo učiniti besplatnim i široko dostupnim kako bismo zaštitili svoju djecu, naše porodice, prijatelje i naše zajednice", rekla je.

Pjevačica je donirala milion dolara kako bi podržala zdravstvene radnike koji se svakodnevno bore s virusom. Pink se oporavila od koronavirusa, kao i njen sin.

Bonus video: