Megan Markl otkrila sadržaj poruka

Vojvotkinja od Saseksa i princ Hari tvrde da je “Mail on Sunday” pokušao da pokvari njihov imidž
1268 pregleda 1 komentar(a)
Megan Markl i Princ Hari, Foto: Steve Parsons/ AP
Megan Markl i Princ Hari, Foto: Steve Parsons/ AP

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl otkrila je sadržaj poruka koje su ona i princ Hari poslali njenom ocu prije njihovog vjenčanja, a sve u sklopu tužbe koju je slavni par pokrenuo protiv portala “Mail”.

Megan tvrdi da filijala “Associated Newspapera” pogrešno cicitirala poruke i ta namjerno, kako bi naštetili imidžu poznatog para. Ona je dodala i da su tabloidi, pogotovo oni u vlasništvu pomenute grupe, izazvali svađu između nje i njenog oca. Sa druge strane, iz “Associated Neewspapera” poručuju da će se žustro braniti od optužbi nekadašnjeg britanaskog prestolonasljednika Harija i nekadašnje glumice Megan. Njih dvoje su tužbu podnijeli nakon što su se nastanili u Kaliforniji, pošto se Har odrekao svojih kraljevskih dužnosti. Tada su saopštili britanskim tabloidima da prekidaju svaku saradnju sa njima.

Megan je odlučila da preda tužbu nakon šti su njena rukom pisana pisma ocu Tomasu Marklu objavljena u tabloidu “Mail on Sunday”. Vojvotkinja tvrdi da su djelovi pisama selektivno objavljeni kako bi ona bila prikazana u negativnom svjetlu. Članak je objavljen baš uoči vjenčanja Megan i i Harija koje je održano 19. maja 2018.

Dokumenti koji su upućeni sudu sadrže i poruke poslate Meganinom ocu.

Megan je u maju reagovala zabrinuto kad je otkrila da su tabloidi objavili namještene paparaco fotografije njenog oca. “Poslala sam ti poruku i zvala, ali nisi odgovorio. Nadam se da si okej”, napisala mu je ona i kazala da bi se vjenčanje trebalo održati podalje od novinara, kako bi njen otac ostao zaštiće. Tomas Markl je nedjelju kasnije Megan poslao poruku u kojoj se izvinjava i govori da neće doći na vjenčanje. Slijedi nekoliko poruka u kojima Hari pokušava da stupi u kontakt sa novinarima, govoreći mu da će njegovi izlazak u javnost samo pogoršati stvari.

U svojoj tužbi Hari i Megan su naveli da su mediji objavili samo dio poruke u kojima Hari kaže Tomu da se ne mora izvinjavati i da bi trebalo da ga nazove, te tvrdi da su namjerno izostavljene poruke u kojima oni Meganinom ocu nude pomoć i zaštitu i brinu se za njegovu sigurnost.

“Associated Newsoaoer” je zlostavljao, ponižavao i manipulisao sa Megan Markl, stoji dalje u tužbi. Megan tvrdi da su zloupotrijebiil privatne informacije, prekršili odredbi o zaštiti autorskih prava i selektivno objavili njene citate.

Bonus video: