DIREKTOR RYANAIR-A

O avionima sa praznim srednjim sjedištima: "Idiotska ideja"

U intervjuu Financial Timesu, O'Leary je upozorio irsku vladu da ako planira da uvede takvo pravilo "ili plati za sjedište u sredini, ili se neće letjeti"
6330 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Izvršni direktor Ryanaira Michael O'Leary izjavio je da ta niskobudžetna irska kompanija neće ponovo letjeti ako je potrebno da sjedišta u sredini budu prazna kako bi se održala sigurna udaljenost zbog koronavirusa.

U intervjuu Financial Timesu, O'Leary je upozorio irsku vladu da ako planira da uvede takvo pravilo "ili plati za sjedište u sredini, ili se neće letjeti" zato što kompanija "ne može da zaradi sa popunjenošću od 66 posto".

Prema njegovoj ocjeni, ostavljanje praznog sjedišta u sredini ne garantuje dovoljnu distancu. "To je idiotska ideja koja ionako ne vodi ničemu", rekao je O'Leary.

Kako prenosi " Daily Mail ", umesto ovakve mjere, kompanija sa sjedištem u Dablinu podržala je uvođenje obaveznog nošenja maski i mjerenja tjelesne temperature putnika i članova posada kad letovi budu nastavljeni.

O'Leary je takođe rekao da je Ryanair već obavijestio vladu Irske da će, ukoliko avioprevoznicima nametne obavezu da srednje sjedište mora da ostane prazno, njegovoj kompaniji morati da nadoknadi izgubljeni prihod, ili avioni Ryanaira neće ni letjeti.

Preporučujemo za Vas