Nepoznati detalji o životu Džesike Albe

Sa 13 godina dobila je prvu ulogu u filmu "Kamp za nigdje". Alba se pojavila i u nekoliko reklama, među kojima su bile i one za popularni "Nintendo" i odjeću "J. C. Penney"
1761 pregleda 0 komentar(a)
Džesika Alba, Foto: Richard Shotwell/ AP
Džesika Alba, Foto: Richard Shotwell/ AP

Američka glumica Džesika Alba proslavila je 39. rođendan, a neke detalje iz njenog života malo ko zna.

Sa 11 godina nagovorila je majku da je odvede na takmičenje u glumi na Beverli Hilsu, gdje je pobijedila i dobila prvu nagradu, odnosno besplatne časove glume. Uskoro je pronašla svog agenta, a sa 13 godina dobila je prvu ulogu u filmu "Kamp za nigdje". Alba se pojavila i u nekoliko reklama, među kojima su bile i one za popularni "Nintendo" i odjeću "J. C. Penney".

Džesika se nije uobrazila kad je postala poznata širom svijeta zbog filmova "Honey", "Fantastična četvorka" i "Dan zaljubljenih".

Godine 2011. pokrenula je i firmu "The Honest Company", koja se bavi proizvodnjom dječijih pelena i kozmetike, a istakla je da ju je rođenje njene kćerke Onor inspiriralo na to. Samo godinu kasnije, zbog svoje firme nominirana je za najmoćniju ženu godine. Alba je istakla da joj u pokretanju i rastu firme nije pomogla njena slava, već naporan rad.

"Mnogo ljudi mogu biti zvijezde, ne morate imati neki talent da biste to bili. Važnija je odlična ideja", rekla je glumica.

Vrijednost kompanije procijenjena je 2017. na milijardu dolara, a te iste godine suočila se i sa dvije tužbe zbog pronalaska buđi na dječijim, vlažnim maramicama. Nagodbe su postignute van suda.

Svojevremeno je nudila časove glume kako bi sakupila novac za istraživanje AIDS-a.

Otac joj je radio u vojsci pa se često selila s roditeljima i mlađim bratom Džošuom, koji je, takođe, glumac. Džesika je šokirala javnost početkom 21. vijeka, kada je priznala da se borila s anoreksijom, jer je bila opterećena svojom težinom.

"Mnoge djevojke su patile od takvih poremećaja, i ja sam, nažalost, jedna od njih", ispričala je.

Džesika je jedna od rijetkih holivudskih glumica koje ne pristaju na golotinju u filmovima. U akcijskom trileru "Machete" iz 2010. postojala je golišava scena, ali je glumica objasnila da je njen donji veš uklonjen kompjuterski. Alba uvijek u svojim ugovorima ima dio koji ističe da se neće skidati do kraja. Glumica se 2006. sukobila i sa poznatim časopisom "Playboy". Urednici su htjeli da iskoriste njenu fotografiju na naslovnoj stranici, ali nisu dobili njeno dopuštenje pa im je zaprijetila tužbom.

Bonus video: