Ilon Mask objasnio zašto mu se šesti sin zove X Æ A-12

Kako su Mask, ali i Grajms veliki ljubitelji vještačke inteligencije ne čudi da su sinu planirali da daju neuobičajeno ime, ali ovome se niko nije nadao
6729 pregleda 0 komentar(a)
Beba X Æ A-12, Foto: Tvitter/elonmusk
Beba X Æ A-12, Foto: Tvitter/elonmusk

Ljubitelj vještačke inteligencije, investitor i direktor firme SpaceX Ilon Mask poznat ije ekscentrik koji je ovih dana dobio šesto dijete, a prvo s muzičarkom Grajms: prinova je dobila tako čudno ime da je postala svjetska senzacija.

Genijalac koji stoji iza Tesla električnih automobila, internet servisa za plaćanje PayPal i firme SpaceX koja šalje rakete u svemir, srećnu vijest o dolasku prinove Musk je objavio na Twitteru, a poslije je dodao da su mama i beba dobro.

Kako su Mask, ali i Grajms veliki ljubitelji vještačke inteligencije ne čudi da su sinu planirali da daju neuobičajeno ime, ali ovome se niko nije nadao - sin se zove X Æ A-12 Musk. Šokirani fanovi komentarisali su da njegovo ime "nitko neće moći da izgovori", da će "dijete mrzjeti svoje ime" i kako "nije čudno da je dijete nazvao po robotu".

Novopečena mama je objasnila, a njen partner kasnije potvrdio značenje djetetovog imena. "X je nepoznata varijabla, Æ je vilenjačka varijanta od Ai (ljubav i/ili vještačka inteligencija), A-12 je preteča SR-17 (naš omiljeni avion). Nema oružja, nema odbrane, samo brzina. Sjajan u bici, ali nenasilan. Plus A=Archangel (moja omiljena pjesma)", objavila je Grimes na Twitteru.

Inače, Grajms je sa 48-godišnjim Muskom u vezi od 2018. godine. Još prije rođenja sina, Grimes je rekla kako će on sam odlučiti kojeg je pola i da će ga nazivati zamjenicom "ono". "Njihova privatnost mora biti zaštićena jer su postali slavne osobe bez sopstvenog pristanka. Ne želimo da ih označimo određenim polom ako se ne budu tako osjećali kroz život", poručila je Grajms, govoreći o svom, tada nerođenom djetetu.

Bonus video: