MTV bez muzike 8'46": Na Instagramu 22 miliona crnih kvadrata

MTV i Comedy Central zaustavile su emitovanje u ponedjeljak popodne na tačno osam minuta i 46 sekundi, koliko je policajac Derek Šovin stajao na vratu Džordža Flojda

1155 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Aktivisti, slavne ličnosti i mnoštvo drugih ljudi obojili su društvene mreže u crno kako bi podržali proteste koje je izazvalo ubistvo Džordža Flojda.

Korisnici društvenih mreža su preplavili Instagram i Twitter crnim kvadratima za 'Blackout Tuesday'. Samo na Instagramu do sada je objavljeno preko 22 miliona postova sa crnim kvadratom i heštegovima #blackouttuesday, #blackoutday2020,#istandwithyou, #nojusticenopeace✊🏾

Fenomen je nastao nakon poziva kompanijama koje se bave muzikom i zabavom da se povežu sa svojim zajednicama i i podrže proteste.

"Interscope records" je odložio objavljivanje nove muzike za sljedeću nedjelju, dok su tv mreže kao što su MTV i Comedy Central zaustavile emitovanje u ponedjeljak popodne tačno osam minuta i 46 sekundi, koliko je policajac Derek Šovin stajao na vratu Džordža Flojda.

Pjevačica Rijana je obustavila prodaju u svim svojim Fendy kompanijama na jedan dan. "Nećemo stajati sa strane, niti u tišini. Borba protiv rasne nejednakosti, nepravde i čistog rasizma, ne može biti zaustavljena ako ne radimo jedan dan. U znak solidarnosti sa crnom zajednicom naši zaposleni, prijatelji, porodice i kolege kroz čitavu industriju će biti ponosni da budu dio 'Blackout Tuesday"-a.

Ovo nije slobodan dan, ovo je dan u kojem će svi stati da razmisle i nađu način da pretvore ovo u pravu promjenu", kazala je Rijana.

Bonus video: