Zidom širine pola metra: Pregurao je biciklo pored nabujale rijeke Bosne

To ne bi bilo opasno da je u pitanju samo nakupljena voda od pola metra dubine ispod mosta, ali s druge strane zida nalazila se rijeka Bosna

6414 pregleda 0 komentar(a)
Stanovnik Maglaja na zaštitnom zidu, Foto: Screenshot/Youtube
Stanovnik Maglaja na zaštitnom zidu, Foto: Screenshot/Youtube

Poplave koje su pogodile područje Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona donijele su i probleme u odvijanju saobraćaja, zbog čega su brojni građani morali da pronađu način da bezbjedno stignu do svojih kuća.

Ispod gradskog mosta u centru Maglaja uslijed povećanog vodostaja došlo do izlijevanja rijeke Bosne iz njenog korita na regionalni put Zavidovići - Maglaj što je otežalo odvijanje saobraćaja, ali i kretanje pješaka. Ipak, oni najuporniji automobilima su odlučili da se probiju kroz vodu , dok je bilo i građana, koji su pokušali da biciklima, zaštitnim zidom od oko pola metra pređu na drugu stranu vode. To je uradio jedan Maglajlija.

Ništa to ne bi bilo opasno da je u pitanju samo nakupljena voda od pola metra dubine ispod mosta, ali s druge strane zida nalazila se rijeka Bosna koja je imala u vrijeme nastanka snimka izuzetno visok vodostaj i brzinu toka. Na svu sreću povrijeđenih u ovoj situaciji nije bilo, piše Klix.ba.

Bonus video: