KAZNU JE DOBILA I NJEGOVA PARTIJA

Bugarski premijer nije nosio masku u crkvi: Kažnjen je

Ministarstvo zdravlja je u ponedeljak izreklo novčanu kaznu u iznosu od 1500 evra premijerovoj konzervativnoj stranci Gerb

2680 pregleda 1 komentar(a)
Premijeri Borisov i Marković u Sofiji, februar 2020., Foto: Printscreen YouTube
Premijeri Borisov i Marković u Sofiji, februar 2020., Foto: Printscreen YouTube

Bugarski premijer Bojko Borisov je novčano kažnjen zbog toga što nije nosio zaštitnu masku u crkvi, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva ove zemlje. Borisov je kažnjen sa 150 eura.

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom, Bugarska je 23. juna odlučila da stanovništvo ponovo mora da nosi maske u zatvorenim javnim prostorima. Borisov, njegovo osoblje i nekoliko novinara su kažnjeni sa po 150 eura jer su prekršili to pravilo tokom boravka u jednoj crkvi, piše Euronews. "Kažnjeni će biti premijer, njegovo osoblje i novinari jer nijesu poštovali epidemiološke mjere", saopštili su iz Ministarstva zdravstva. Borisov je je bio u posjeti manastiru koji se nalazi na sjeverozapadu zemlje i uskoro treba da počne da se renovira. Ovaj 61-godišnji političar odbija da nosi masku od početka pandemije.

Ministarstvo zdravlja je u ponedeljak izreklo novčanu kaznu u iznosu od 1500 evra premijerovoj konzervativnoj stranci Gerb zbog održavanja sastanka u subotu u prepunoj sali uz prisustvo premijera.

U Bugarskoj su 3.984 osobe zaražene koronavirusom, dok je 207 osoba preminulo.

Preporučujemo za Vas