Bijonse: "Glasajte kao da vaš život zavisi od toga, jer i zavisi"

"Ohrabrujem vas da nastavite da djelujete i podstičete promjene i rasformirate rasistički i neravnopravan sistem" kazala je pjevačica

6706 pregleda 3 komentar(a)
Bijonse, Foto: Instagram
Bijonse, Foto: Instagram

Tokom dodjele BET humanitarnih nagrada Bijonse je svoj govor posvetila stanovnicima širom zemlje koji su proteklih dana demonstrirali na ulicama zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda. Kako je poručila, svi treba da daju svoj glas na predstojećim izborima i na taj način dokažu "dokažu svojim precima da njihove borbe nijesu bile uzalud", piše BBC. "Ohrabrujem vas da nastavite da djelujete i podstičete promjene i rasformirate rasistički i neravnopravan sistem. Moramo glasati kao da naš život zavisi od toga jer i zavisi. Budimo promjena koju želimo da vidimo", kazala je Bijonse.

Bijonse je takođe jedna od dobitnica BET nagrada koju joj je uručila Mišel Obama. Ovom prilikom bivša prva dama pohvalila je pjevačicinu posvećenost Afroameričkoj zajednici. "Možete vidjeti koliko je posvećena u svemu što radi, od njene muzike do njenog aktivizma kojim se bori za pravdu života crnaca. I sve to radi dok ostaje posvećena svojoj djeci i voljenim osobama. Mojoj ženi samo želim reći - inspirišeš me. Inspirišeš sve nas", kazala je Obama. Inače, nagradama BET slave se crni umjetnici i sportske ličnosti. Jedan od prethodnih dobitnika nagrade bio je i Muhamed Ali. Smrt Džordža Flojda i Brione Tejlor, kao i veliki protesti s porukom "Black Lives Matter" bili su centar ovogodišnje ceremonije dodjele BET nagrada. DaBaby, koji je osvojio nagradu za najboljeg muškog hip-hop umjetnika, izveo je pjesmu "Rockstar" s licem pritisnutim na pod dok mu je policajac klečao na vratu. Podsjetimo, upravo u takvim uslovima je preminuo Džordž Flojd, dok mu je policajac klečao na vratu gotovo devet minuta.

Ovogodišnja dodjela BET nagrada održana je virtuelno zbog pandemije koronavirusa.

Izbori u SAD održaće se 3. novembra 2020.

Bonus video: