Učenje je na prvom mjestu, TikTok samo zabava

Šesnaestogodišnja Nikolina Radusinović ima najviše pratilaca na kineskoj aplikaciji kad je u pitanju Crna Gora

3780 pregleda 24 reakcija 5 komentar(a)
Nikolina Radusinović, Foto: Privatna arhiva
Nikolina Radusinović, Foto: Privatna arhiva

Kineska aplikacija TikTok sve je popularnija kod nas, a šesnaestogodišnja Podgoričanka Nikolina Radusinović ima najviše pratilaca u Crnoj Gori, dok na Balkanu zauzima treće mjesto. Kako kaže, za ovu društvenu mrežu čula je još dok je se zvala Musically, ali je odobrenje da snima za istu dobila od roditelja. “Još 2018. godine društvena mreža Musically bila je veoma popularna kod djece, i svi su bili na toj mreži.

Mene su privukli neki pozitivni i zanimljivi snimci i poželjela sam da budem na istoj. Međutim, odoborenje da snimam i da se priključim tražila sam od roditelja i pošto su dobro istražili sve to, pristali su i otvorila sam profil na Musically koji je sad TikTok”, priča Nikolina za “Vijesti”. Svoj angažman na društvenoj mreži iskoristila je da promoviše svoj muzički talenat.

"Isprva sam objavljivala videe u kojima pjevam ili sviram violončelo, jer sam završila nižu muzičku školu. Kako sam pohađala časove solo pjevanja, najčešće su upravo snimci gdje pjevam bili vezani za te klasične kompozicije. Kasnije sam već pokazala da mogu da pjevam i druge žanrove”, kaže Radusinović.

Bitnija škola od TikToka
Bitnija škola od TikTokafoto: Privatna arhiva

Iako ima veliki broj pratilaca, za ovu 16-godišnju tinejdžersku koja je završila prvi Gimnazije sa odličnim uspjehom TikTok je samo zabava. “Snimam isključivo ono što me zabavlja, a pošto imam veliki broj pratilaca, od čega najviše djece i te kako pazim šta ću da objavim. Ova mreža poznata je po raznim izazovima, ali ja ne želim da snimam sve što je u trendu samo da bih imala više pratilaca na istoj, jer to mi nije bitno. Ipak mi je bitnije da se na pravi način predstavim i da ovu mrežu iskoristim da ispoljim svoje talente”, objašnava Radusinović.

Kako kaže, roditelji je više ne provjeravaju šta objavljuje, iako kad ima dilemu voli da se konsultuje sa njima. “Ako imam dilemu da li nešto treba da snimim ili ne, porazgovaram sa majkom. To što nije prikladno neću nikad snimiti zbog sebe, prije svega. Ipak, kao neko ko ima veliki broj pratilaca imam veliku odgovornost zbog te djece koja me prate, tako da neprikladne sadržaje i sama preskačem”, ističe Radusinović. Iako je ljubav prema muzici, kako kaže, neopisiva, mlada Podgoričanka mašta o tome da jednog dana postane ljekar.

“Nakon završene niže muzičke škole htjela sam da školovanje nastavim u srednjoj muzičkoj, međutim ipak sam se na kraju odlučila za Gimnaziju. Muzikom uvijek mogu da se bavim, a s obzirom na to da je medicina moja druga ljubav, riješila sam da zagrijem stolicu, upišem Gimnaziju, a planiram da jednog dana nastavim školovanje na Medicinskom faluktetu. Vjerujte mi, to mi je bila najteža odluka u životu”, iskrena je Nikolina.

Slobodno vrijeme voli da provodi sa sestrom
Slobodno vrijeme voli da provodi sa sestromfoto: Privarna arhiva

Pjevanja se, kako kaže, ne odriče i svakodnevno vježba i kad se ne snima za TikTok, dok je violončelo, priznaje zapostavila. “Već godinu dana nisam vježbala violončelo, ali zato što mi je ovo bila prva godina u Gimnaziji i morala sam da se priviknem i prilagodim. Imala sam i dosta da učim, pa zbog toga nijesam stizala da vježbam, međutim neću odustati ni od instrumenta” obećava ona.

Odličnim uspjehom završila je prvi godinu Gimnazije, a priznaje da učenje u doba korone nije bilo lako. “Sve pohvale za profesore koji su nam uvijek bili na raspolaganju da pitamo i riješimo sve dileme koje imamo. Međutim, moram priznati da su mi tokom prethodnih mjeseci nedostajale školske kulupe, razgovori po hodnicima, drugari. Međutim, takva je situacija bila i svi smo se morali prilagođavati istoj”, kaže Nikolina.Učenje je kaže na prvom mjestu, a slobodno vrijeme najviše voli da provodi sa porodicom.

“Obožavam da provodim vrijeme sa mlađom sestrom, jer volim što mogu da joj pomognem u nekim situacijama kroz koje sam i sama prošla i posavjetujem je. Takođe, tek pošto završim obaveze oko škole i pomognem mami oko kućnih poslova slijedi vrijeme za TikTok. Smatram da su porodica i prijatelji najbitniji i volim kad pomažem u kućnim poslovima, a društvene mreže i popularnost na istima dođe i prođe”, zaključuje Nikolina.

Bonus video: