Najbogatiji Amerikanac ove godine je 57% bogatiji nego lani

Eric Yuan, izvršni direktor firme Zoom Video Communications, koja je postala sveprisutna u eri rada od kuće, jedan je od 18 novopridošlih na popisu najbogatijih

10291 pregleda 5 komentar(a)
Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos, Foto: Forbes.com
Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos, Foto: Forbes.com

Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos na vrhu je Forbesove liste najbogatijih Amerikanaca treću godinu zaredom, dok je Tramp pao na listi jer je pandemija negativno uticala na poslovanje njegovih poslovnih zgrada, hotela i odmarališta.

Ukupno bogatstvo s popisa Forbes 400 poraslo je na rekordnih 3,2 biliona dolara, jer su najbogatiji Amerikanci i dalje dobro radili iako je pandemija opustošila ekonomiju i ostavila više od 1,8 milona Amerikanaca bez posla.

Bezosovo bogatstvo od 179 milijardi dolara, zaključno s 24. julom, veće je za 57 odsto u odnosu na prošlu godinu (a u međuvremenu postao je prva osoba na svijetu čije bogatstvo je veće od 200 milijardi dolara), prenosi New York Post.

Eric Yuan, izvršni direktor firme Zoom Video Communications, koja je postala sveprisutna u eri rada od kuće, bio je jedan od 18 novopridošlih na popisu sa bogatstvom od 11 milijardi dolara, prenosi index.hr.

Godišnji popis može poslužiti kao način za praćenje najbogatijih ljudi u zemlji koji imaju najviše moći, rekla je Kerry Dolan, pomoćnica glavnog urednika rubrike novac u Forbesu, u intervjuu za Reuters TV.

"Kao društvo, svi bismo trebali znati ko stoji iza najvećih firmi i šta rade sa svojim novcem", rekla je Dolan.

Bonus video: