Natali Portman: Sa 13 godina sam doživjela "seksualni terorizam"

Nakon je njen prvi film počeo da se prikazuje, glumica je dobila prvo pismo od obožavaoca - muškarca koji je opisivao svoje "maštanje o silovanju"
51 pregleda 9 komentar(a)
Natali Portman, Foto: Beta-AP
Natali Portman, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.01.2018. 10:34h

Glumica Natali Portman otkrila je da je sa 13. godina doživjela "seksualni terorizam".

36-godišnjakinja je kazala da ju je upravo to kočilo u izražavanju, ali joj i stvaralo potrebu da pokriva svoje tijelo.

Svoje traumatično iskustvo glumica je podijelila sa okupljenima na Maršu žena u Los Anđelesu.

Portam se prisjetila da je 12. rođendan dočekala na setu svog prvog filma ""Léon: The Professional". Igrala je mladu djevojčicu koja se sprijateljila sa čovjekom u nadi da će osvetiti smrt svojih roditelja.

Godinu kasnije, kada je film počeo da se prikazuje, dobila je prvo pismo od obožavaoca - muškarca koji je opisivao svoje "maštanje o silovanju".

"Vrlo brzo sam shvatila, iako mi je bilo samo 13 godina, da ću se, ako izrazim svoju seksualnost, osjećati nesigurno i da će muškarci osjetiti da imaju pravo da komentarišu moje tijelo, na moju veliku nelagodu", ispričala je Portman.

Glumica je kazala da je ubrzo promijenila svoje ponašanje, odbijala uloge sa scenama ljubljenja, i naglašavala svoju "ozbiljnu" stranu i sklonost ka knjigama. Sagradila je reputaciju "stidljive, konzervativne, štreberke" mlade žene kako bi "njeno tijelo bilo bezbjedno, a glas se čuo".

"Već sa 13 godina mi je poruka od naše kulture biča jasna", dodala je oskarovka, "Osjetila sam potrebu da prekrivam svoje tijelo, da gušim svoj izraz i svoj rad kako bih poslala poruku svijetu da sam ja neko vrijedan zaštite i poštovanja."

Bonus video: