Ostavka: Političar ljubio djevojku u grudi usred online sjednice

Ameri je pokušao da se opravda time da je - njegova internet veza bila loša

28434 pregleda 38 reakcija 7 komentar(a)
Juan Emilio Ameri, argentinski političar sa djevojkom, Foto: Screenshot/Youtube
Juan Emilio Ameri, argentinski političar sa djevojkom, Foto: Screenshot/Youtube

Argentinski političar dao je ostavku nakon što je usred sjednice parlamenta ljubio grudi svoje mlade djevojke. Tokom sjednice u kojoj je većina političara učestvovala virtuelno, putem Zooma, Juan Emilio Ameri na ekranu se pojavio s mladom ženom u krilu kojoj je zatim poljubio grudi.

Ubrzo nakon incidenta, koji je izazvao bijes u Argentini, vladajuća koalicija glasala je za njegovu suspenziju. Juan Emilio Ameri, 47-godišnjak, zatim je sam dao ostavku. Ameri je bio predstavnik sjeverne argentinske pokrajine Salte u vladajućoj političkoj koaliciji.

Ameri je u komentaru lokalnom radiju rekao da se osjeća loše zbog toga što se dogodiloi pokušao da se opravda time da je - njegova internet veza bila loša, prenosi index.hr.

"Moja partnerka i ja zaista žalimo zbog ovog. Jako se stidim zbog toga što se dogodilo i jako mi je žao. Internet veza u području u kojem se nalazim vrlo je loša. Moja partnerka je izlazila iz kupatila kad sam mislio da nema internet veze. Prije deset dana je povećala grudi pa sam je upitao kako se osjeća s obzirom na silikonske implantante. Pitao sam mogu li je poljubiti i poljubio sam je u grudi. I to je to", obrazloženje je koje je ponudio Ameri.

Inače, zbog ovog skandala saznalo se i da Ameri više nije sa suprugom Alejandrom Escuderom s kojom ima troje djece. Djevojka sa snimka je, prenose lokalni mediji, Celeste Burgos. Nju navode kao Amerijevu "djevojku i savjetnicu".

Inače, krajem prošle godine jedan argentinski portal objavio je tvrdnje da je Ameri seksualno zlostavljao 17-godišnjakinju. On je to opovrgao.

Bonus video: