BRITANSKI TRGOVAČKI LANAC KRITIKOVAN

Prodaja magle: Buket jesenjeg lišča nudi se po cijeni od 6,5 eura

Mnogi će reći da svaka roba nađe kupca. Međutim, ako proizvodi poput ovih stvaraju dodatno plastično smeće, ipak se postavlja pitanje koliko je to opravdano

8106 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Britanski trgovački lanac Waitrose doživio je pravu paljbu kritika na raznim društvenim mrežama. Razlog je “buket” jesenjeg lišća koji prodaju za oko 6,5 eura. Fotografija gomile jesenjeg lišća upakovanog u providnu plastiku u kratkom roku je obišla društvene mreže i postala viralna u Velikoj Britaniji. U pitanju je “jesenji buket” koji britanski trgovački lanac po cijeni od šest funti prodaje kao “sezonsko jesenje lišće”.

Waitrose se našao na udaru kritika brojnih korisnika, prvenstveno Twittera, koji su počeli da zbijaju šale na račun ove prodaje magle. Shvatljivo je zbog čega su ljudi digli prašinu.

Uz visoku cijenu, osvanuo je natpis “bring the outdoors inside”, što je posebno nasmijalo brojne Britance. U opisu proizvoda navodi se takođe kako “ovo svježe ubrano lišće reflektuje boje sezone”.

Prvenstveno je smiješno po tako visokoj cijeni prodavati nešto što će uskoro svi vidjeti kako opada i svako može besplatno da ga skupi i tako ukrasti svoj dom. Tužno je što se uzima nešto iz prirode i dodatno pakuje u plastiku koja je ionako veliki zagađivač naše planete, prenosi Novi list.

Kako Oddity Central piše, ovo nije prvi slučaj da se u Velikoj Britaniji prodaje magla. Jedna prodavnica interijera u Londonu je prodavala svojevremeno drvene trupce po cijeni od skoro 12 eura, a druga grančice u vrijednosti od skoro 20 eura.

Mnogi će reći da svaka roba nađe kupca. Međutim, ako proizvodi poput ovih stvaraju dodatno plastično smeće, a svako ih realno može ubrati u svom komšiluku, ipak se postavlja pitanje koliko je to opravdano.